Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η διατροφική αξία του Ελληνικού γιαουρτιού

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ διατροφική αξία του Ελληνικού γιαουρτιού
spot_img

Το γιαούρτι μπορεί να ενισχύσει τον κορεσμό και μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση της ενεργειακής πρόσληψης.

Ένα εξαιρετικό site για το γιαούρτι είναι το https://www.yogurtinnutrition.com/

Διάβασα εκεί μια ενδιαφέρουσα είδηση σχετικά με το Ελληνικό γιαούρτι: Σε μια μελέτη σε παιδιά και εφήβους (9-14 ετών), το Ελληνικό γιαούρτι πλήρους λιπαρών μειώνουν περισσότερο την πείνα σε σχέση με το Light γιαούρτι.

Τα πιο σημαντικά ευρήματα του λινκ είναι τα παρακάτω:

Η κατανάλωση γιαουρτιού μειώνει το αίσθημα της πείνας περισσότερο από άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα
Μεγαλύτερη καταστολή της όρεξης παρατηρείται με το γιαούρτι σε σχέση με άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα. Ωστόσο, παρόμοια καταστολή της όρεξης και επακόλουθη πρόσληψη τροφής επιτεύχθηκε μετά την κατανάλωση ελληνικού γιαουρτιού ή ενός προϊόντος με βάση την καλλιέργεια καρύδας για πρωινό.

  • Η πείνα ήταν κατά 8% χαμηλότερη όταν οι συμμετέχοντες κατανάλωναν γιαούρτι ως πρωινό σνακ από ό,τι όταν έτρωγαν μια μερίδα τυριού που αντιστοιχούσε στο ενεργειακό περιεχόμενο και τον όγκο.
  • Σε μια μελέτη, η πείνα ήταν 10% χαμηλότερη μετά από ένα σνακ γιαουρτιού από ό,τι μετά από μια αντίστοιχη μερίδα γάλακτος και 8% χαμηλότερη σε σύγκριση με μια αντίστοιχη μερίδα τυριού.
  • Σε μια άλλη μελέτη, η όρεξη και η επακόλουθη ενεργειακή πρόσληψη μειώθηκαν περισσότερο μετά από γιαούρτι και τυρί, αλλά μόνο το γιαούρτι μείωσε την όρεξη περισσότερο από το γάλα σε νεαρούς ενήλικες (ηλικίας 20-30 ετών).
  • Σε μια μελέτη σε παιδιά (ηλικίας 9-14 ετών), τα σνακ με ελληνικό γιαούρτι και τυρί μείωσαν τη μέση όρεξη σε σύγκριση με ένα σνακ με γάλα χαμηλών λιπαρών.
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ευκαιρία να παρακολουθήσετε το best seller σεμινάριο TÜV: Food safety culture advanced training course TÜV NORD σε συνεργασία με τo cibum.gr

Εισηγητής Νίκος Γδοντέλης, Βιολόγος MSc Food Science, σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.

5 μωρά πέθαναν από ασφυξία σε κούνιες της Fisher-Price – Ανακαλούνται πάνω από 2 εκατομμύρια κούνιες

Νέα ανάκληση προϊόντων της Fisher-Price λόγω σοβαρού κινδύνου για τα βρέφη.

Μέγα σκάνδαλο στη Τουρκία: Πουλούσαν χοιρινό κρέας ως μοσχάρι και κοτόπουλο! Έντονες αντιδράσεις

Το σκάνδαλο προκάλεσε εκτεταμένη ανησυχία σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων της γείτονος χώρας.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο