Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, 2024
7.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εκατοντάδες δηλητηριάσεις από αγγούρια – Εντοπίστηκε και δεύτερος καλλιεργητής που χρησιμοποιούσε μολυσμένο νερό

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΕκατοντάδες δηλητηριάσεις από αγγούρια - Εντοπίστηκε και δεύτερος καλλιεργητής που χρησιμοποιούσε μολυσμένο νερό
spot_img

Δύο εταιρείες πίσω από την επιδημία σαλμονέλωσης στις ΗΠΑ με 449 ασθενείς και 125 νοσηλείες.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας τροφίμων των ΗΠΑ, FDA και τα κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων CDC, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, συνεχίζουν να διερευνούν ένα πολυκρατικό ξέσπασμα λοιμώξεων από Salmonella με 449 τροφικές δηλητηριάσεις εκ των οποίων οι 125 χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Εργαστηριακά, επιδημιολογικά και ανιχνευτικά δεδομένα έχουν καθορίσει ότι η εταιρεία Bedner Growers, Inc., της Boynton Beach, στη Φλόριντα πούλησε τα μολυσμένα αγγούρια, και τώρα βρέθηκε ότι και η Thomas Produce Company, της Boca Raton της Φλόριντα, είναι πίσω από την επιδημία σαλμονελώσεων.

Τα αγγούρια καταναλώνονται ωμά και έχουν εμπλακεί σε αρκετές πρόσφατες τροφικές επιδημίες καθώς συχνά ψεκάζονται με μολυσμένο νερό άρδευσης. Με βάση τις πληροφορίες παρακολούθησης που συλλέχθηκαν, η Thomas Produce Company παρείχε αγγούρια σε πολλά σημεία εξυπηρέτησης όπου άρρωστοι ανέφεραν ότι κατανάλωσαν τα προϊόντα της. Στο πλαίσιο της έρευνας, η FDA πραγματοποίησε επιτόπια επιθεώρηση στην εταιρεία Thomas Produce και συνέλεξε δείγματα. Η Salmonella Braenderup εντοπίστηκε σε δείγματα νερού του καναλιού που χρησιμοποιούσε η Thomas Produce Company. Η ανάλυση Ολόκληρης Αλληλουχίας Γονιδιώματος προσδιόρισε ότι το νερό που χρησιμοποιούσε η Thomas Produce Company ήταν μολυσμένο με σαλμονέλα που ταιριάζει με ένα στέλεχος Salmonella Braenderup που προκάλεσε ορισμένες από τις ασθένειες σε αυτήν την εστία. Σύμφωνα με τους ερευνητές του FDA, και μετά από επιτόπια επιθεώρηση το μη επεξεργασμένο νερό που χρησιμοποιούσε και η εγκατάσταση της Bedner Growers είναι η πιο πιθανή πηγή του παθογόνου.

Επιπρόσθετοι τύποι σαλμονέλας ανιχνεύθηκαν τόσο σε δείγματα εδάφους όσο και σε δείγματα νερού που συλλέχθηκαν τόσο στην Bedner Growers, Inc. όσο και στην Thomas Produce Company. Το CDC και η FDA εργάζονται για να προσδιορίσουν εάν άλλα θετικά δείγματα από την Thomas Produce Company ταιριάζουν με ιστορικά κλινικά απομονωμένα στοιχεία.

Η περίοδος καλλιέργειας και συγκομιδής αγγουριού της Bedner Growers, Inc. και της Thomas Produce Company έχει τελειώσει. Δεν υπάρχει προϊόν από αυτά τα αγροκτήματα στην αγορά και πιθανότατα δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για το κοινό. 

Τα φρέσκα προϊόντα όπως αγγούρια, τομάτες, πιπεριές και χόρτα για σαλάτες πλησιάζουν τα πουλερικά ως αιτία λοιμώξεων από σαλμονέλα. Οι λοιμώξεις μπορεί να είναι σοβαρές ή ακόμη και θανατηφόρες σε άτομα με υψηλότερο κίνδυνο, συμπεριλαμβανομένων των μωρών και των ευπαθών ηλικιωμένων. Ενας τρόπος αποφυγής της τροφικής δηλητηρίασης από αγγούρια είναι να τα πλένετε και να τα στεγνώνετε καλά και στη συνέχεια να τα αποθηκεύετε στο ψυγείο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η “μυστική” και απλή μέθοδος να τρώτε ζυμαρικά και να αδυνατίζετε…

Πολλές μελέτες δικαιώνουν τα ζυμαρικά ως τροφή απώλειας βάρους, μείωσης σακχάρου και προστασίας του εντέρου, υπό μία πολύ απλή και βολική προϋπόθεση.

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο