Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επενδύει 15 εκατομμύρια £ για τη δημιουργία εναλλακτικού κέντρου καινοτομίας πρωτεΐνης παγκόσμιας εμβέλειας.
Δύο κυβερνητικοί φορείς χρηματοδότησης του Ηνωμένου Βασιλείου – το Συμβούλιο Έρευνας Βιοτεχνολογίας και Βιολογικών Επιστημών ( BBSRC ) και το Innovate UK – ανακοίνωσαν μια επένδυση 15 εκατομμυρίων λιρών σε ένα νέο κέντρο καινοτομίας για τρόφιμα φυτικής προέλευσης, καλλιεργούμενων και ζυμωμένων τροφίμων.
Το Εθνικό Κέντρο Καινοτομίας Εναλλακτικών Πρωτεϊνών (NAPIC), το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Πανεπιστήμιο του Λιντς, θα λάβει επίσης επενδύσεις ύψους 23 εκατομμυρίων λιρών από εταίρους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Το κέντρο θα διευθύνεται από κοινού με το Ινστιτούτο James Hutton, το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ και το Imperial College του Λονδίνου.
Περισσότεροι από 30 διεπιστημονικοί ερευνητές και 120 διεθνείς συνεργάτες θα αναπτύξουν νέα εναλλακτικά προϊόντα και συστατικά πρωτεΐνης, παράλληλα με τη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο μπορούν να ενσωματωθούν στη διατροφή των καταναλωτών.
Σύμφωνα με το GFI Europe, η χρηματοδότηση των 15 εκατομμυρίων λιρών ανεβάζει τη συνολική επένδυση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου σε εναλλακτικές πρωτεΐνες σε πάνω από 91 εκατομμύρια £, αποδεικνύοντας τη δέσμευση για ασφαλή και υγιεινά εναλλακτικά τρόφιμα.
Πηγή: vegconomist