Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
12.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ξεχάστε ότι ξέρατε για το μπέικον – Ο τρόπος να γίνει τραγανό χωρίς τηγάνι

ΑρχικήΟικιακάΞεχάστε ότι ξέρατε για το μπέικον - Ο τρόπος να γίνει τραγανό χωρίς τηγάνι
spot_img

Τι υποστηρίζει σεφ.

   Αν και τόσο καιρό γνωρίζαμε πως το μπέικον γίνεται τραγανό στο τηγάνι, ο επαγγελματίας σεφ Billy Parisi, με πάνω από 25 χρόνια γαστρονομικής εμπειρίας, προτείνει μια άλλη μέθοδο που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε τραγανά μπέικον, χωρίς λάδι. O chef είπε πως εχει δοκιμάσει όλους τους τρόπους. Και στο τηγάνι και στη σχάρα αλλά αυτός είναι ο καλύτερος.

  Ο Billy υποστηρίζει ότι ο «απολύτως καλύτερος τρόπος» για να φτιάξεις μπέικον είναι στο φούρνο. «Το ροδίζει τέλεια», πρόσθεσε, δηλώνοντας ότι οι λωρίδες θα διατηρήσουν επίσης το σχήμα τους καλύτερα από ό,τι όταν τηγανίζονται. Δεν είναι νέα αποκάλυψη ή γαστρονομική ανακάλυψη, αλλά το μαγείρεμα στο φούρνο βοηθά το μπέικον να μαγειρευτεί ομοιόμορφα, πράγμα που σημαίνει ότι θα απολαύσετε αυτό το τραγανό έδεσμα, χωρίς το φαγητό σας να συρρικνωθεί. Το λίπος ψήνεται επίσης πιο αργά στο φούρνο, δίνοντάς σας μια πολύ πιο πλούσια και καραμελωμένη γεύση. Ο Billy συνιστά να τοποθετήσετε το μπέικον σε λαδόκολλα για να «βοηθήσετε στο να ροδίσει το μπέικον» και να διατηρήσετε τα πράγματα τακτοποιημένα. 

  Τοποθετείτε το ταψί σας στη μέση του φούρνου και ψήνετε στους 190C για 22-25 λεπτά. Μπορείτε επίσης να αυξήσετε τη φωτιά στους 200 C και να μειώσετε μερικά λεπτά από το χρόνο μαγειρέματος. Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρέστε κάθε κομμάτι μπέικον από το ταψί και τοποθετήστε το σε μια χαρτοπετσέτα για να απορροφήσει τυχόν λίπος. «Μην αφήνετε το μπέικον να μείνει στο λίπος του γιατί θα χάσει την τραγανότατα», προειδοποιεί ο σεφ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο