Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

«Σκότωσαν» το ελληνικό μέλι οι πυρκαγιές στη βόρεια Εύβοια

ΑρχικήΝέα«Σκότωσαν» το ελληνικό μέλι οι πυρκαγιές στη βόρεια Εύβοια
spot_img

cibum team

Σε πλήρη απόγνωστη βρίσκονται οι παραγωγοί μελιού στην Εύβοια, αλλά και σε δεκάδες άλλες περιοχές της Ελλάδας, αφού οι καταστροφικές πυρκαγιές έκαναν στάχτη χιλιάδες σμήνη μελισσών.

Σχεδόν όλα τα μελίσσια τους κάηκαν μετά τις φωτιές των τελευταίων ημέρων, ενώ το δάσος θα χρειαστεί χρόνια για να αναγεννηθεί.

Στην περιοχή, που κάηκε, έβαζαν τα μελίσσια τους σχεδόν οι μισοί μελισσοκόμοι της χώρας.

Ο κλάδος έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα, αφού – πριν την φωτιά – το περίφημο πευκόμελο της Εύβοιας, αντιπροσώπευε το 70% του συνόλου της ελληνικής παραγωγής.

Οι φλόγες πήραν μαζί τους χιλιάδες σμήνη μελισσών και οι μελισσοπαραγωγοί που είχαν κυψέλες στην Εύβοια βρίσκονται σε απόγνωση.

«Το δάσος δεν ξαναγίνεται, θέλει 30 – 40 χρόνια. Τι θα κάνουμε, δεν υπάρχουν δουλειές, κάηκαν όλα», αναφέρει μελισσοκόμος της περιοχής.

«Χάνουμε χιλιάδες τόνους μέλι τώρα με το έγκλημα της Εύβοιας. Είναι δυσβάσταχτο, εκεί ζούσαμε οι μισοί μελισσοκόμοι της Ελλάδας», δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας, Βασίλης Ντούρας.

Μαζί με τους μελισσοπαραγωγούς και οι «πευκάδες», που μάζευαν το ρετσίνι, θρηνούν για το καμένο δάσος,

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο