Τρίτη, 20 Μαΐου, 2025
27.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κίνδυνος στο πιάτο μας! Πάνω από 8 τόνοι επικίνδυνων τροφίμων εντοπίστηκαν σε επιχειρήσεις μέσα σε έναν μήνα στην Αττική

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΚίνδυνος στο πιάτο μας! Πάνω από 8 τόνοι επικίνδυνων τροφίμων εντοπίστηκαν σε επιχειρήσεις μέσα σε έναν μήνα στην Αττική
spot_img

Σοκαριστικά τα ευρήματα σε επιχειρήσεις τροφίμων της Αττικής

Τόνοι ακατάλληλων τροφίμων, κυρίως κρεάτων εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των ελέγχων που έγιναν τον Απρίλιο σε επιχειρήσεις τροφίμων της Αττικής. Οι έλεγχοι που διεξάγονται αφορούν σε όλες τις επιχειρήσεις που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των μηχανισμών της Περιφέρειας, όπως εταιρείες διανομής κρεάτων, οπωρολαχανικών και άλλων κατηγοριών τροφίμων, σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές, καταστήματα τυροκομικών προϊόντων, πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, καταστήματα παιχνιδιών, πρατήρια υγρών καυσίμων, επιχειρήσεις αναψυχής κ.α.

Τα ευρήματα προκαλούν… σοκ και δέος! Από τις Αρχές Απριλίου μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής διενήργησαν 5.155 ελέγχους με αποτέλεσμα να κατασχεθούν ως ακατάλληλα 8.248 τόνοι κρέατος, τυριών ακόμα και 90 κιλά αλλοιωμένες πατάτες.

 Είναι χαρακτηριστικό, ότι μέσα σε μόνο 6 ημέρες, από τη Μ. Τετάρτη 16 Απριλίου έως και τη Δευτέρα του Πάσχα 21 Απριλίου, τα κλιμάκια της Περιφέρειας πραγματοποίησαν συνολικά 919 ελέγχους και κατασχέθηκαν συνολικά 4.048 κιλά ακατάλληλων κρεάτων, λόγω ελλιπούς ή ανύπαρκτης σήμανσης.

Από τις αρχές Απριλίου μέχρι τη Μ. Τρίτη είχαν πραγματοποιηθεί από την Περιφέρεια Αττικής 4.236 έλεγχοι και κατασχέθηκαν συνολικά 3.883 κιλά ακατάλληλου κρέατος, καθώς εντοπίστηκαν παραβιάσεις ως προς τις ημερομηνίες λήξεως, τη σήμανση και τις συνθήκες φύλαξης, καθώς και 355 κιλά αλλοιωμένου τυριού, που φυλασσόταν σε οξειδωμένα δοχεία. Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο μήνα είχαν κατασχεθεί ακόμα 11 τόνοι από αποθήκες κρεάτων και εστιατόρια – η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει κατασχεθεί το 2025 σε ολόκληρη τη χώρα.

 “Η προστασία της δημόσιας υγείας και των οικονομικών των καταναλωτών, είναι μια αποστολή καθημερινή και αδιάκοπη. Σε αυτή την προσπάθειά μας δεν υπάρχουν ούτε διακοπές, ούτε διαλείμματα” τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: “Τα εξουσιοδοτημένα κλιμάκιά μας βρέθηκαν στο πεδίο όλες τις ημέρες του Πάσχα, με αμείωτη ένταση, προκειμένου να διασφαλίσουν την ποιότητα και τη σωστή τιμή των προϊόντων που θα έφταναν στο εορταστικό τραπέζι. Η λειτουργική αναδιοργάνωση των ελεγκτικών μηχανισμών της Περιφέρειας υπήρξε εξ αρχής ένα από τα βασικά στοιχήματα της διοίκησής μας – και οι πρωτοβουλίες που πήραμε προς αυτή την κατεύθυνση, αποδείχτηκε ότι απέδωσαν καρπούς. Θέλω και πάλι να ευχαριστήσω δημόσια τα στελέχη μας στην Περιφέρεια, που όλες αυτές τις άγιες ημέρες δούλεψαν άοκνα και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, προκειμένου να γιορτάσουμε όλοι το Πάσχα, όπως μας αξίζει”.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μολυσμένα αγγούρια: Αναβιώνει ο εφιάλτης που προκάλεσε τουλάχιστον 550 τροφικές δηλητηριάσεις

Η εταιρεία που τα καλλιεργεί βρέθηκε και πέρσι στο επίκεντρο παρόμοιων επιδημιών με τους τύπους Salmonella Africana και Salmonella Braenderup

Μεταλλικό σύρμα και σε τυρί – Διανέμεται σε πέντε Ευρωπαϊκές χώρες

Θραύσματα μεταλλικού σύρματος ξένου σώματος σε τυρί από τη Δανία
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα