ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΠρόστιμο 4.500€ σε μεγάλο φούρνο στο Περιστέρι

Πρόστιμο 4.500€ σε μεγάλο φούρνο στο Περιστέρι

4 λεπτά ανάγνωσης

Τσουχτερό πρόστιμο σε μεγάλο αρτοζαχαροπλαστείο στο Περιστέρι ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής

Παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ) διαπίστωσαν επιθεωρητές της Περιφέρειας σε μεγάλο αρτοζαχαροπλαστείο στο Περιστέρι. Ο αγορανομικός έλεγχος έγινε στις 11 Απριλίου και η ανακοίνωση επιβολής προστίμου που συνολικά έφτασε τα 4.500 ευρώ, την περασμένη Παρασκευή 25/4.

- Advertisement -

Σύμφωνα με την δημόσια ανακοίνωση, στην επιχείρηση διαπιστώθηκε πως σε τρία προϊόντα δεν υπήρχε ένδειξη ότι είναι κατεψυγμένα και οδηγώντας τον καταναλωτή στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για φρέσκα κατά παράβαση του άρθρου  11§1Β της Υ.Α. 91354/2017, ενώ σε τρία προϊόντα δεν υπήρχαν πινακίδες λιανικής πώλησης με όλες τις απαιτούμενες ενδείξεις, συμπεριλαμβανομένης και της τιμής τοποθετημένη επί των προϊόντων ή δίπλα σε αυτά. Το πρόστιμο για απουσία πληροφόρησης ότι ένα προϊόν είναι κατεψυγμένο ανέρχεται σε 500€ ανά κωδικό και για έλλειψη πινακίδας σχετικά με τις πληροφορίες όπως τιμή και χαρακτηριστικά ανέρχεται σε 1.000€.

Σύμφωνα με την νομοθεσία για όλα τα προϊόντα που διατίθενται στην κατανάλωση με οποιοδήποτε τρόπο, πρέπει να υπάρχουν είτε πινακίδες λιανικής πώλησης στους φυσικούς χώρους, είτε αντίστοιχη ηλεκτρονική πινακίδα για πωλήσεις μέσω διαδικτύου ή άλλου παρεμφερούς τρόπου, επί των οποίων αναγράφονται:η ονομασία, Ποιότητα – Σύνθεση – Ποιοτικά Χαρακτηριστικά, όπου απαιτείται και ειδικά για τα τρόφιμα-γλυκά, θα πρέπει να υπάρχει η αντίστοιχη επισήμανση αν το πωλούμενο προϊόν είναι κατεψυγμένο.

- Advertisement -

Επίσης η πληροφορία που παρέχεται από τον έμπορο προς τον καταναλωτή σχετικά με την τιμή του προϊόντος που διατίθεται προς πώληση περιέχεται σε πινακίδες ή ετικέτες ή άλλα αντίστοιχα μέσα πληροφόρησης που είναι τοποθετημένα επί του προϊόντος ή δίπλα σε αυτό με τρόπο που να είναι άμεσα αντιληπτή από τον καταναλωτή η σύνδεση μεταξύ της παρεχόμενης πληροφορίας και του προϊόντος. Ακολουθεί η ανακοίνωση επιβολής προστίμου όπως δημοσιεύτηκε στον επίσημο ιστότοπο της Περιφέρειας Αττικής.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

«Μην το τρώτε»: Οι αρχές τεσσάρων χωρών καλούν τους καταναλωτές να αποφεύγουν αυτό το τρόφιμο λόγω καρκινογόνου αρσενικού

Διεθνείς αρχές προειδοποιούν για την παρουσία υψηλών επιπέδων ανόργανου αρσενικού, σε τρόφιμο που διατίθεται και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Μπιμπερό: Νέα πρότυπα ασφαλείας για τα πλαστικά που χρησιμοποιούν τα βρέφη

Η αναθεώρηση των κανόνων για τα βρεφικά προϊόντα φέρνει στο επίκεντρο τις χημικές ουσίες που μπορεί να μεταναστεύσουν από τα πλαστικά υλικά και τις απαιτήσεις για αυστηρότερους ελέγχους

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το Nutri-Score – Υπό εξέταση η συμβατότητά του με το ενωσιακό δίκαιο

Δύο προδικαστικά ερωτήματα θα καθορίσουν το μέλλον του Nutri-Score στην Ευρωπαϊκή Ένωση.