Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
20.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εστίαση: Το απευθείας delivery από τα εστιατόρια σε ανοδική τροχιά

ΑρχικήΝέαΕστίαση: Το απευθείας delivery από τα εστιατόρια σε ανοδική τροχιά
spot_img

cibum team


Το ξέσπασμα της πανδημίας σηματοδότησε τη αλλαγή σε πολλούς, αν όχι σε όλους, τους κλάδους με αρκετούς να υφίστανται συρρικνώσεις στην παραγωγή τους. Παρόλα αυτά, τα απαιτητικά δεδομένα της πανδημίας οδήγησαν επίσης στην ανάδειξη κλάδων, οι οποίοι προσέφεραν πρακτικές λύσεις στις νέες συνθήκες του 2020.

Ο τομέας του Restaurant-to-Consumer Delivery, του delivery δηλαδή απευθείας από το εστιατόριο στον καταναλωτή ήταν ένας από αυτούς. Το 2020, είχε έσοδα σχεδόν 5 δισ. δολαρίων, ποσό που αντιστοιχεί σε αύξηση άνω του 32%, ενώ το 2021, τα έσοδά του αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω κατά 13,8% και να ανέλθουν στα 22,45 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το σημαντικό όριο των 20 δισ. δολαρίων!

Από το διάστημα 2021-2025, ο κλάδος προβλέπεται να επεκταθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) το 9,1%, φτάνοντας τα 31,82 δισ. δολάρια στο τέλος της περιόδου πρόβλεψης. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Κίνα είναι η χώρα με τα μεγαλύτερα έσοδα για τον τομέα RTCD με προβλεπόμενα έσοδα 53,53 δισ. δολάρια για το 2021., ενώ ακολουθούν οι ΗΠΑ και η Ινδία με αναμενόμενα έσοδα 9,66 δισ. δολάρια αντίστοιχα.

Η Δανία ηγείται παγκοσμίως με ποσοστό διείσδυσης 44%

Τα “λουκέτα” που επιβλήθηκαν σε μαγαζιά σε όλο τον κόσμο προκάλεσαν την “αγορά του καναπέ”, καθώς τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να κλείσουν. Κατά συνέπεια, ο τομέας RTCD απορρόφησε πάνω από 20 εκατ. καταναλωτές στις ΗΠΑ, αγγίζοντας τους 100 εκατ. χρήστες των συγκεκριμένων υπηρεσιών συνολικά. Το 2021, μάλιστα, ο αριθμός των χρηστών πρόκειται να αυξηθεί στους 112 εκατ. με το ποσοστό διείσδυσης να κυμαίνεται στο 33,8% – ποσοστό που αναλογεί γύρω σε έναν στους τρεις Αμερικανούς. Διεθνώς, η Δανία κατέχει το μέγιστο ποσοστό διείσδυσης στην αγορά RTCD με 43,7% και η Αυστρία εντάσσεται στις 5 κορυφαίες χώρες παγκοσμίως με 36,9%, ποσοστό ακόμη υψηλότερο από αυτό των ΗΠΑ.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προκαλούν ενδεχομένως έκπληξη καθώς την περίοδο της καραντίνας αυξήθηκε ραγδαία και η χρήση των εφαρμογών delivery όπως είναι η Uber Eats, η Deliveroo, ή η Wolt και στη χώρα μας το efood. Πολλοί θα περίμεναν λοιπόν ότι το delivery απευθείας από τα καταστήματα θα παρουσίαζε μείωση, λόγω και της στροφής του κόσμου προς τα marketplaces και τις ψηφιακές πλατφόρμες. Ωστόσο, η αγορά φαίνεται πως είναι ακόμα υπολογίσιμη – σε μερικές χώρες και κάτι παραπάνω από αυτό – και αποτελεί έναν ξεκάθαρο “αντίπαλο” των γνωστών και ανερχόμενων πλατφορμών. Μένει να δούμε αν θα παραμείνουν τα πράγματα έτσι και αν τελικά οι εφαρμογές delivery θα καταφέρουν να “εκτοπίσουν” την απευθείας επικοινωνία του καταναλωτή με το κατάστημα.

Πηγή: startupper

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα