Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
16 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Λουκέτο σε μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας που δεν επέτρεψε τον έλεγχο επιθεωρητών υγείας

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΛουκέτο σε μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας που δεν επέτρεψε τον έλεγχο επιθεωρητών υγείας
spot_img

Η επανεκκίνηση της δραστηριότητας μπορεί να εγκριθεί μόνο αφού έχει πραγματοποιηθεί επίσημος έλεγχος.

Οι αρχές στη Λιθουανία ανέστειλαν τη λειτουργία της μονάδας παραγωγής ψαριών Almantika UAB μετά την απαγόρευση εισόδου σε επιθεωρητές τροφίμων στις εγκαταστάσεις της.

Αστυνομικοί κλήθηκαν από υπαλλήλους της Κρατικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Κτηνιατρικής (VMVT) και προέτρεψαν τον παραγωγό να επιτρέψει τη διενέργεια των προγραμματισμένων επίσημων ελέγχων, αλλά οι εκπρόσωποι της εταιρείας και πάλι αρνήθηκαν την πρόσβαση.

Ο κανονισμός για τον επίσημο έλεγχο της ΕΕ απαιτεί από τα κράτη μέλη να διενεργούν τακτικά, αιφνιδιαστικούς επίσημους ελέγχους βάσει κινδύνου για τον εντοπισμό δόλιων ή παραπλανητικών πρακτικών. 

Ο Paulius Bušauskas, αναπληρωτής διευθυντής της VMVT, είπε ότι είναι σημαντική η συνεργασία των εταιρειών με την αρχή ελέγχου, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των τροφίμων και η καλή διαβίωση των ζώων.

«Δεν θα ανεχτούμε ασέβεια προς τους επιθεωρητές του VMVT και θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα για να διασφαλίσουμε ότι οι εργαζόμενοι προστατεύονται και αισθάνονται ότι υποστηρίζονται ενώ εκτελούν τα καθήκοντά τους».

Ο Gediminas Gvazdaitis, διευθυντής του τμήματος εποπτείας του VMVT, είπε ότι ήταν μια μοναδική περίπτωση.

«Γιατί γίνεται προσπάθεια αποφυγής του ελέγχου; Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε την υγεία των καταναλωτών. Οι επιθεωρητές δεν μπορούσαν να βεβαιωθούν ότι τηρούνταν η ασφάλεια των τροφίμων και η υγιεινή στην εταιρεία, οπότε έπρεπε να λάβουμε μέτρα για την προστασία από πιθανή απειλή», είπε.

«Με την απόκτηση άδειας, η επιχείρηση αναλαμβάνει να διασφαλίζει την ασφάλεια και την ποιότητα του παρασκευαζόμενου προϊόντος ανά πάσα στιγμή, όχι μόνο κατά την αξιολόγηση. Ελπίζουμε σε κατανόηση και καλύτερη συνεργασία στο μέλλον για την προστασία των καταναλωτών».

Μετά την αναστολή, μια εταιρεία μπορεί να υποβάλει αίτηση για επανέναρξη λειτουργίας. Η επανεκκίνηση της δραστηριότητας μπορεί να εγκριθεί μόνο αφού έχει πραγματοποιηθεί επίσημος έλεγχος.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ένας νεκρός από ψαροκεφτέδες που πωλούνται σε Lidl και Coop στη Δανία

Μολυσμένοι με listeria ψαροκεφτέδες, προκάλεσαν επτά ασθένειες και έναν θάνατο.

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο