Τρίτη, 21 Ιανουαρίου, 2025
12.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς φτιάχνονται οι κοτομπουκιές των McDonald’s; (βίντεο)

ΑρχικήΝέαΠώς φτιάχνονται οι κοτομπουκιές των McDonald's; (βίντεο)
spot_img

Η περίεργη ιστορία του πιάτου που παραλίγο να έχει κρεμμύδια αντί για κοτόπουλο!

Τα McDonald’s Chicken McNuggets ήταν στο μενού της αλυσίδας fast-food από τη δεκαετία του 1980. Η ιδέα για την προσθήκη κοτομπουκιών στο μενού προήλθε μετά από αποτυχημένα πειράματα του σεφ της εταιρείας, René Arend, που εκείνη την εποχή προσπαθούσε να φτιάξει ένα πιάτο με κρεμμύδια!

Ο Πρόεδρος της εταιρείας Fred Turner πρότεινε στον Arend να αφήσει τα κρεμμύδια και να πιάσει το κοτόπουλο. Τα McNuggets δοκιμάστηκαν αρχικά στα καταστήματα McDonald’s στον Καναδά, την Ιαπωνία, τη Γαλλία και τη Γερμανία και καθώς κέρδισαν γρήγορα την εμπιστοσύνη των πελατών, το 1983, προστέθηκαν σε μενού στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Ένα βίντεο στο YouTube που δημοσιεύτηκε από τα McDonald’s Canada προσφέρει μια ματιά στα παρασκήνια της δημιουργίας του McNuggets. 

Η διαδικασία ξεκινά με ολόκληρα κοτόπουλα — και τα στήθη χωρίζονται και τοποθετούνται σε ένα δοχείο. 

Αυτά τα στήθη στη συνέχεια αλέθονται και καρυκεύονται. Στη συνέχεια, μια μικρή ποσότητα δέρματος κοτόπουλου προστίθεται ως συνδετικό υλικό. Το μείγμα του κιμά κοτόπουλου κόβεται στη συνέχεια σε τέσσερα σχήματα – που ονομάζονται «Πιογιόν» (ή «Κόκκαλο»), «Μπάλα», «Κουδούνι» και «Μπότα». 

 Αυτά τα τέσσερα σχήματα στη συνέχεια παναρίζονται, χτυπιούνται, τηγανίζονται και καταψύχονται. Οι κοτομπουκές αποστέλλονται στις τοποθεσίες των McDonald’s, όπου τηγανίζονται ξανά για να ολοκληρωθεί η διαδικασία μαγειρέματος.

Οι αρχικές σάλτσες για τα McNuggets ήταν «Μέλι, γλυκόξινη, καυτή μουστάρδα και μπάρμπεκιου», σύμφωνα με την ιστοσελίδα των McDonald’s. Τώρα περισσότερες από 25 διαφορετικές σάλτσες McNuggets στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα κατακλύζουν τη ζωή μας – Ποιος θα αναλάβει δράση;

Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων των υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων απαιτεί δραστικές πολιτικές.

Το μαύρο ψωμί είναι το ίδιο με το ψωμί ολικής αλέσεως;

Ξεδιαλύνοντας την παρανόηση που υπάρχει - Πως να ξεχωρίσετε το μαύρο ψωμί από το ψωμί ολικής άλεσης.

Τα φθηνότερα ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα έχουν περισσότερη ζάχαρη – Αναλύσεις της Foodwatch σε 400 προϊόντα

Τα φθηνότερα προϊόντα περιέχουν συχνά υψηλότερα επίπεδα ζάχαρης, ενώ τα ακριβότερα τείνουν να είναι λιγότερο γλυκά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο