Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 2024
14.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Θεσσαλονίκη: Το ύποπτο φαγητό που έφαγαν οι 40 επιχειρηματίες και δηλητηριάστηκαν

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΘεσσαλονίκη: Το ύποπτο φαγητό που έφαγαν οι 40 επιχειρηματίες και δηλητηριάστηκαν
spot_img

Ένα από τα πρώτα πιάτα φαίνεται πως είναι η αιτία για την μαζική τροφική δηλητηρίαση επιχειρηματιών σε εστιατόριο της Θεσσαλονίκης.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τις δεκάδες τροφικές δηλητηριάσεις επιχειρηματιών σε γεύμα που παρέθεσε μεγάλη τράπεζα σε πολυτελές εστιατόριο στο περιθώριο των εγκαινίων της ΔΕΘ.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου, ανήμερα των εγκαινίων της ΔΕΘ όταν ο CEO συστημικής τράπεζας παρέθεσε γεύμα σε γνωστό και… απλησίαστο από πλευράς τιμών, κατάστημα εστίασης, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, που αυτοαποκαλείται ως το καλύτερο εστιατόριο θαλασσινών της πόλης και διαθέτει ειδικούς χώρους για επαγγελματικά δείπνα.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του Voria οι επικεφαλής της τράπεζας, που είναι έξαλλοι με το συμβάν, έχουν δώσει εντολή στο νομικό τμήμα να ξεκινήσει τις διαδικασίες για αγωγές και μηνύσεις εναντίον του εστιατορίου.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως για την τροφική δηλητηρίαση που υπέστησαν οι προσκεκλημένοι της τράπεζας ,ευθύνεται ένα από τα πρώτα πιάτα που σερβιρίστηκαν και συγκεκριμένα καβούρι με αυγοτάραχο, καθώς όσοι δεν το επέλεξαν, δεν παρουσίασαν συμπτώματα.

Να σημειωθεί ότι τα συμπτώματα (διάρροια, εμετός, πυρετός) σε μερικούς εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια του δείπνου και σε άλλους μέχρι και τρεις ημέρες αργότερα, στοιχείο που παραπέμπει σε σαλμονέλωση. Για κάποιους τα συμπτώματα ήταν τόσο σοβαρά ώστε κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά τους στο νοσοκομείο όπου και παρέμειναν για αρκετές ημέρες.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.

Μήνυση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη μη απαγόρευση των φθαλικών ενώσεων

Οι φθαλικές ενώσεις διαρρέουν από τις συσκευασίες και άλλα προϊόντα στα τρόφιμα και τα ποτά.

O ένας και μοναδικός τρόπος να αποφύγουμε τις βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στο φαγητό μας – Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Το αδιέξοδο ταξίδι στην αναζήτηση του απολύτως ασφαλούς τροφίμου.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο