Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αλλεργιογόνα φιστίκια σε ντιπ, σάλτσες, σαλάτες και σάντουιτς με μουστάρδα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑλλεργιογόνα φιστίκια σε ντιπ, σάλτσες, σαλάτες και σάντουιτς με μουστάρδα
spot_img

Οι γονείς των παιδιών με αλλεργία στα φιστίκια θα πρέπει να ελέγχουν τις ετικέτες των τροφίμων που αγοράζουν

Ο Οργανισμός Προτύπων Τροφίμων (FSA) της Βρετανίας συμβουλεύει τα άτομα με αλλεργία στα φιστίκια να αποφεύγουν την κατανάλωση τροφίμων που μπορεί να περιέχουν μουστάρδα, επειδή μπορεί να περιέχουν τον συγκεκριμένο καρπό.
Τα συστατικά μουστάρδας – συμπεριλαμβανομένης της σκόνης μουστάρδας ή του αλευριού – μπορούν να βρεθούν σε ντιπ, σάλτσες, σαλάτες και προσυσκευασμένα σάντουιτς, ανακοίνωσε η FSA, η οποία προσπαθώντας να προσδιορίσει πόσα προϊόντα μπορεί να επηρεάζονται – έχει ανακαλέσει περίπου 50.

Οι γονείς των παιδιών με αλλεργία στα φιστίκια θα πρέπει να ελέγχουν τις ετικέτες των τροφίμων που αγοράζουν και να ρωτούν τα εστιατόρια και τα καταστήματα που παίρνουν φαγητό για τα τρόφιμα που μπορεί να περιέχουν μουστάρδα, λέει ο οργανισμός.

Ποια προϊόντα ανακαλούνται

Μερικά από τα προϊόντα που ανακαλούνται ή αποσύρονται από την πώληση, επειδή μπορεί να περιέχουν φιστίκια, είναι τα ντιπ Dominos, τα σάντουιτς και οι σαλάτες SPAR και η σάλτσα BBQ Harvester.
Ο Οργανισμός Τυποποίησης Τροφίμων εντόπισε τα μολυσμένα συστατικά μουστάρδας σε έναν παραγωγό στην Ινδία που ονομάζεται GT Agro Industries. Μια εταιρεία, με την ονομασία FGS Ingredients, έχει ταυτοποιηθεί ως προμηθεύτρια των συστατικών μουστάρδας τους για χρήση σε τρόφιμα του Ηνωμένου Βασιλείου.
Λόγω του πόσο σοβαρές μπορεί να είναι οι αλλεργικές αντιδράσεις στα φιστίκια, η FSA λέει ότι ακολουθεί μια προληπτική προσέγγιση, ώστε τα άτομα με αλλεργίες να είναι ασφαλή.

Τι μπορεί να πάθει κάποιος που έχει αλλεργία στα φιστίκια

Τα φιστίκια αποτελούν συχνή αιτία τροφικής αλλεργίας. Πιστεύεται ότι η αλλεργία στα φιστίκια επηρεάζει ένα στα 50 παιδιά και το συστατικό έχει πλέον απαγορευτεί σε πολλά σχολεία.
Η αλλεργική αντίδραση εμφανίζεται όταν ο οργανισμός αντιδρά στην πρωτεΐνη που βρίσκεται στα φιστίκια.
Τα συμπτώματα μπορεί να κυμαίνονται από ήπια έως πολύ σοβαρά, για κάποιους.
Τα συνήθη συμπτώματα μιας τροφικής αλλεργίας περιλαμβάνουν:

  • αίσθημα ζάλης
  • φαγούρα στο δέρμα ή εξάνθημα
  • πρήξιμο των χειλιών, του προσώπου και των ματιών
  • βήχας, δύσπνοια ή θορυβώδης αναπνοή
  • αίσθημα αδιαθεσίας ή αδιαθεσία
  • πόνος στην κοιλιά
  • διάρροια

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο