Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024
20.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

183 κρούσματα σαλμονέλας σε κρουαζιέρα της Royal Caribbean

ΑρχικήΝέαΔιεθνή183 κρούσματα σαλμονέλας σε κρουαζιέρα της Royal Caribbean
spot_img

Τα κύρια συμπτώματά τους ήταν διάρροια, κοιλιακές κράμπες, πονοκέφαλος και μυϊκοί πόνοι

Επιβάτες και πλήρωμα στο πλοίο Radiance of the Seas της Royal Caribbean παρουσίασαν γαστρεντερικά προβλήματα μετά από επιδημία σαλμονέλας, που ξέσπασε μεταξύ 20 και 27 Σεπτεμβρίου, κι ενώ το πλοίο ταξίδευε από το Βανκούβερ στην Αλάσκα.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών (CDC), 180 από τους 2.172 επιβάτες και τρία από τα 894 μέλη του πληρώματος του ταξιδιού προσβλήθηκαν από την ασθένεια. Τα κύρια συμπτώματά τους ήταν διάρροια, κοιλιακές κράμπες, πονοκέφαλος και μυϊκοί πόνοι.

Η εταιρεία και το πλήρωμα ανέφεραν ότι έλαβαν μέτρα όπως η ενημέρωση των επιβαινόντων για το ξέσπασμα της επιδημίας, η ενθάρρυνση της καλής υγιεινής και η αύξηση των διαδικασιών καθαρισμού και απολύμανσης.
Τα μέλη του πληρώματος ανέφεραν επίσης ότι συνέλεξαν δείγματα κοπράνων από άτομα που αντιμετώπιζαν γαστρεντερική νόσο για εξέταση. Την ίδια ώρα, το Πρόγραμμα Υγιεινής Πλοίων (VSP) παρακολουθούσε εξ αποστάσεως την κατάσταση και εξέταζε την εξέλιξη της επιδημίας.

Εκπρόσωπος της Royal Caribbean δήλωσε στο USA Today: «Η υγεία και η ασφάλεια των επισκεπτών μας, του πληρώματος και των κοινοτήτων που επισκεπτόμαστε είναι προτεραιότητα μας. Για να διατηρήσουμε ένα περιβάλλον που υποστηρίζει τα υψηλότερα επίπεδα υγείας και ασφάλειας στα πλοία μας, εφαρμόζουμε αυστηρές διαδικασίες καθαρισμού, πολλές από τις οποίες υπερβαίνουν κατά πολύ τις κατευθυντήριες γραμμές για τη δημόσια υγεία».

Η επιδημία σαλμονέλας είναι η 10η περίπτωση γαστρεντερικής νόσου σε κρουαζιέρες που έχει καταγράψει το CDC το 2024. Από τις άλλες εννέα, οι επτά προκλήθηκαν από νοροϊό, μία ήταν E. coli και η άλλη ήταν άγνωστη.

Νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, περισσότερα από 100 άτομα που ταξίδευαν με το πλοίο Arcadia της P&O Cruises αρρώστησαν κατά τη διάρκεια επιδημίας νοροϊού.

Επικίνδυνα φαγητά που πρέπει να προσέχετε στις κρουαζιέρες

Ο ιστότοπος της Mirror παραθέτει ορισμένες συμβουλές από τους ειδικούς στο Cruise Critic για μερικά φαγητά που ίσως να πρέπει να αποφύγετε στον μπουφέ μιας κρουαζιέρας.

 Τα προπαρασκευασμένα ρολά σούσι είναι στην κορυφή της λίστας, καθώς ακόμη και τα πιο φρέσκα ψάρια μπορούν να χαλάσουν γρήγορα αν είναι έξω στον μπουφέ για μια ή δύο μέρες.

Η πίτσα είναι ένα άλλο φαγητό που πρέπει να προσέχετε, ειδικά αν φαίνεται ότι το τυρί έχει πήξει, σημάδι ότι μπορεί να έχει μείνει έξω για λίγες μέρες. 

Όσο για το επιδόρπιο; Οι ειδικοί του Cruise Critic προτείνουν να επιλέξετε ένα μπολ παγωτό αντί για ένα χωνάκι παγωτού μηχανής, μιας και είναι πιθανό να μεταφέρετε μικρόβια που έχουν απομείνει στην όχι και τόσο καλά καθαρισμένη μηχανή παγωτού.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Alert! Και στην Ελλάδα πωλείται η μολυσμένη σαλάτα που έχει προκαλέσει 138 τροφικές δηλητηριάσεις

Σπάνιος τύπος σαλμονέλας, σε σαλάτα που διανέμεται σε 21 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Τι είναι η μουσκιμόλη και γιατί ανακαλούνται σοκολάτες και ζελεδάκια που την περιέχουν

Αυξάνονται οι φωνές που ζητούν έλεγχο και νέες ρυθμίσεις στην παραγωγή και την πώληση προϊόντων που περιέχουν μουσκιμόλη.

Είναι τα κομμένα, ωμά κρεμμύδια δηλητηριώδη; Ευρήματα Μελέτης

Πότε μπορεί το αθώο κρεμμυδάκι να προκαλέσει στομαχικές λοιμώξεις, ακόμα και τροφική δηλητηρίαση;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο