Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024
23.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αυστηρές κυρώσεις για παραβιάσεις της ασφάλειας των τροφίμων στην Κίνα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑυστηρές κυρώσεις για παραβιάσεις της ασφάλειας των τροφίμων στην Κίνα
spot_img

Η πανεθνική εκστρατεία που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια οδήγησε σε 4.545 απαγγελίες κατηγοριών για διακινδύνευση της ασφάλειας των γεωργικών προϊόντων, σύμφωνα με στοιχεία από ανώτατες δικαστικές αρχές

Τα Ανώτατο Λαϊκό Δικαστήριο και η Ανώτατη Λαϊκή Εισαγγελία της Κίνας ζήτησαν από τις αρχές να αξιοποιήσουν πλήρως το κράτος δικαίου για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ανθρώπων στη ζωή και την υγεία, επιβάλλοντας αυστηρές κυρώσεις για όσους προβαίνουν σε παραβάσεις που αφορούν τα γεωργικά προϊόντα.

Σε μια περίπτωση, ένα δικαστήριο στην επαρχία Jiangsu καταδίκασε έναν άνδρα, που προσδιορίστηκε μόνο με το επώνυμό του Sun, σε 11 χρόνια φυλάκιση και του επέβαλε πρόστιμο 3 εκατομμυρίων γιουάν (427.410 $) για χρήση της τοξικής βιομηχανικής φορμαλδεΰδης για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των ψαριών σε θερμοκρασία δωματίου. Ο άνδρας κέρδισε περισσότερα από 1,29 εκατομμύρια γιουάν πουλώντας τα ψάρια σε λιανοπωλητές.

Η βιομηχανική φορμαλδεΰδη, μια τοξική ουσία που περιλαμβάνεται σε έναν κατάλογο μη βρώσιμων ουσιών και παράνομων πρόσθετων, ταξινομείται ως επιβλαβής πρώτη ύλη σύμφωνα με το Ποινικό Δίκαιο της Κίνας.

Σε άλλη περίπτωση, ένας αγρότης με το επώνυμο Li από το Wenzhou, στην επαρχία Zhejiang, φυλακίστηκε και του επιβλήθηκε πρόστιμο επειδή πούλησε σχεδόν 10.000 κοτόπουλα Sanhuang που περιείχαν υπολείμματα φαρμάκων, αφού δεν τήρησε τις οδηγίες σίτισης.

Η Κίνα έχει εντείνει τις προσπάθειες για τη βελτίωση της ασφάλειας των τροφίμων τα τελευταία χρόνια. Μια πανεθνική εκστρατεία που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια οδήγησε σε 4.545 απαγγελίες κατηγοριών για διακινδύνευση της ασφάλειας των γεωργικών προϊόντων, σύμφωνα με στοιχεία από ανώτατες δικαστικές αρχές.

Τα τελευταία τρία χρόνια, τα κινεζικά δικαστήρια έχουν ολοκληρώσει 16.070 ποινικές υποθέσεις σχετικά με παραβιάσεις της ασφάλειας των τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων 1.429 υποθέσεων που αφορούσαν βρώσιμα γεωργικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σαλμονέλα σε λαχανικά: Μπορεί να συμβεί μόλυνση πριν από τη συγκομιδή; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Ο Δρ. Φραγκίσκος Γαΐτης*, Βιολόγος και Μικροβιολόγος τροφίμων, αναλύει την προ-συλλεκτική μόλυνση των λαχανικών με το βακτήριο της σαλμονέλας.

Ευρωπαϊκός συναγερμός για κατεψυγμένο σπανάκι με καρκινογόνα ουσία – Εισάγεται και στην Ελλάδα

14 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ενημερώθηκαν για κατεψυγμένο σπανάκι που περιέχει καρκινογόνο κάδμιο.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο