Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
20.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τυρί και κρασί: ο συνδυασμός που «αγαπά» τον εγκέφαλο

ΑρχικήΝέαΤυρί και κρασί: ο συνδυασμός που «αγαπά» τον εγκέφαλο
spot_img

cibum team

Τυρί και κρασί: ο συνδυασμός που κερδίζει για καλύτερη νοητική λειτουργία.

Σύμφωνα με μελέτη owa State University σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Alzheimer Disease, τα τρόφιμα που τρώμε μπορεί να έχουν άμεσο αντίκτυπο στη γνωστική μας οξύτητα.

Η μελέτη καθοδηγήθηκε από τον επικεφαλής ερευνητή, Auriel Willette, επίκουρο καθηγητή Επιστήμης Τροφίμων και Ανθρώπινης Διατροφής, και τον Brandon Kinedinst, υποψήφιο διδάκτορα Νευροεπιστήμης που εργάζεται στο τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Ανθρώπινης Διατροφής στο Iowa State. Η μελέτη είναι μια πρώτη ανάλυση μεγάλης κλίμακας που συνδέει συγκεκριμένα τρόφιμα με τη γνωστική εκφύλιστική πάθηση.

Οι Willette, Klinesinst και η ομάδα τους ανέλυσαν δεδομένα που συλλέχθηκαν από 1.787 ενήλικες (από 46 έως 77 ετών), σε τρεις περιόδους: από το 2006 έως το 2010, από το 2012 έως το 2013 και από το 2015 έως το 2016.

Και στα τρία στάδια οι συμμετέχοντες έτρωγαν και έπιναν μία ευρύτατη ποικιλία φαγητών και ποτών: φρέσκα και ξερά φρούτα, ωμά λαχανικά, σαλάτες, μαγειρεμένα λαχανικά, λιπαρά και άπαχα ψάρια, αλλαντικά, πουλερικά, μοσχάρι, αρνί, χοιρινό, τυριά, ψωμί, δημητριακά, τσάι, καφές, μπύρα, μηλίτη, κόκκινο και λευκό κρασί, αφρώδη οίνο και αποστάγματα. 

Τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα ήταν αυτά που σχετίζονται με τα τυριά. Σε όλους τους συνδυασμούς με άλλα τρόφιμα και ποτά βρέθηκε ότι ο εκφυλισμός των εγκεφαλικών κυττάρων ήταν σαφέστατα πιο επιβραδυμένος.

Επίσης όσοι συνόδευαν το καθημερινό τους γεύμα με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί είδαν παρόμοια αποτελέσματα.

Αντίθετα η κατάχρηση στο αλάτι έδειξε τα αντίθετα αποτελέσματα και έδειξε ότι αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης κάποιας νοητικής νόσου.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Λευκό ψωμί: Ανθυγιεινό όσο το κάπνισμα!

Τα τεράστια επίπεδα υδατανθράκων του λευκού ψωμιού, διασπώνται τόσο γρήγορα στο σώμα που προκαλούν έντονες αυξήσεις σακχάρου και ''χτυπάνε κόκκινο'' τα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου σαν να... παίρνουμε κοκαΐνη.

Ποιο γνωστό ελληνικό ελαιόλαδο περιέχει απαγορευμένο φυτοφάρμακο – Αποσύρθηκε από την αγορά της Δανίας (φωτο)

Οι αρχές της Δανίας ανακάλεσαν από την αγορά εξαιρετικά παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο.

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα