Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022
25.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τυρί και κρασί: ο συνδυασμός που «αγαπά» τον εγκέφαλο

ΑρχικήΝέαΤυρί και κρασί: ο συνδυασμός που «αγαπά» τον εγκέφαλο
spot_img

cibum team

Τυρί και κρασί: ο συνδυασμός που κερδίζει για καλύτερη νοητική λειτουργία.

Σύμφωνα με μελέτη owa State University σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Alzheimer Disease, τα τρόφιμα που τρώμε μπορεί να έχουν άμεσο αντίκτυπο στη γνωστική μας οξύτητα.

Η μελέτη καθοδηγήθηκε από τον επικεφαλής ερευνητή, Auriel Willette, επίκουρο καθηγητή Επιστήμης Τροφίμων και Ανθρώπινης Διατροφής, και τον Brandon Kinedinst, υποψήφιο διδάκτορα Νευροεπιστήμης που εργάζεται στο τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Ανθρώπινης Διατροφής στο Iowa State. Η μελέτη είναι μια πρώτη ανάλυση μεγάλης κλίμακας που συνδέει συγκεκριμένα τρόφιμα με τη γνωστική εκφύλιστική πάθηση.

Οι Willette, Klinesinst και η ομάδα τους ανέλυσαν δεδομένα που συλλέχθηκαν από 1.787 ενήλικες (από 46 έως 77 ετών), σε τρεις περιόδους: από το 2006 έως το 2010, από το 2012 έως το 2013 και από το 2015 έως το 2016.

Και στα τρία στάδια οι συμμετέχοντες έτρωγαν και έπιναν μία ευρύτατη ποικιλία φαγητών και ποτών: φρέσκα και ξερά φρούτα, ωμά λαχανικά, σαλάτες, μαγειρεμένα λαχανικά, λιπαρά και άπαχα ψάρια, αλλαντικά, πουλερικά, μοσχάρι, αρνί, χοιρινό, τυριά, ψωμί, δημητριακά, τσάι, καφές, μπύρα, μηλίτη, κόκκινο και λευκό κρασί, αφρώδη οίνο και αποστάγματα. 

Τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα ήταν αυτά που σχετίζονται με τα τυριά. Σε όλους τους συνδυασμούς με άλλα τρόφιμα και ποτά βρέθηκε ότι ο εκφυλισμός των εγκεφαλικών κυττάρων ήταν σαφέστατα πιο επιβραδυμένος.

Επίσης όσοι συνόδευαν το καθημερινό τους γεύμα με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί είδαν παρόμοια αποτελέσματα.

Αντίθετα η κατάχρηση στο αλάτι έδειξε τα αντίθετα αποτελέσματα και έδειξε ότι αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης κάποιας νοητικής νόσου.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

“Πόλεμος” για το βαλσάμικο ξύδι: Η Ιταλία θα μηνύσει τη Σλοβενία!

Η Ιταλία κινεί διαδικασίες για να μονοπωλήσει και να διεκδικήσει την αυθεντικότητα του παραδοσιακού ξιδιού της και να υπερασπιστεί τον όρο «βαλσάμικο ξύδι της Μόντενα».

Η EFSA διατυπώνει συστάσεις για τη βελτίωση της καλής διαβίωσης των εκτρεφόμενων χοίρων

Η EFSA δημοσίευσε επιστημονική γνώμη σχετικά με την καλή μεταχείριση των χοίρων στην εκμετάλλευση, η πρώτη από τις διάφορες γνωμοδοτήσεις σχετικά με την καλή μεταχείριση των ζώων που θα εκδοθεί το επόμενο έτος στο πλαίσιο της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο».

Η σηψαιμία μπορεί να είναι μια δαπανηρή συνέπεια των τροφιμογενών ασθενειών – Στην κορυφή Shigella και Τοξόπλασμα

Μερικές φορές οι τροφιμογενείς λοιμώξεις από βακτήρια, ιούς ή παράσιτα μπορούν να οδηγήσουν σε σήψη, οδηγώντας σε σοβαρές και δυνητικά θανατηφόρες επιπλοκές.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα