Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου, 2024
13.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τυρί και κρασί: ο συνδυασμός που «αγαπά» τον εγκέφαλο

ΑρχικήΝέαΤυρί και κρασί: ο συνδυασμός που «αγαπά» τον εγκέφαλο
spot_img

cibum team

Τυρί και κρασί: ο συνδυασμός που κερδίζει για καλύτερη νοητική λειτουργία.

Σύμφωνα με μελέτη owa State University σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Alzheimer Disease, τα τρόφιμα που τρώμε μπορεί να έχουν άμεσο αντίκτυπο στη γνωστική μας οξύτητα.

Η μελέτη καθοδηγήθηκε από τον επικεφαλής ερευνητή, Auriel Willette, επίκουρο καθηγητή Επιστήμης Τροφίμων και Ανθρώπινης Διατροφής, και τον Brandon Kinedinst, υποψήφιο διδάκτορα Νευροεπιστήμης που εργάζεται στο τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Ανθρώπινης Διατροφής στο Iowa State. Η μελέτη είναι μια πρώτη ανάλυση μεγάλης κλίμακας που συνδέει συγκεκριμένα τρόφιμα με τη γνωστική εκφύλιστική πάθηση.

Οι Willette, Klinesinst και η ομάδα τους ανέλυσαν δεδομένα που συλλέχθηκαν από 1.787 ενήλικες (από 46 έως 77 ετών), σε τρεις περιόδους: από το 2006 έως το 2010, από το 2012 έως το 2013 και από το 2015 έως το 2016.

Και στα τρία στάδια οι συμμετέχοντες έτρωγαν και έπιναν μία ευρύτατη ποικιλία φαγητών και ποτών: φρέσκα και ξερά φρούτα, ωμά λαχανικά, σαλάτες, μαγειρεμένα λαχανικά, λιπαρά και άπαχα ψάρια, αλλαντικά, πουλερικά, μοσχάρι, αρνί, χοιρινό, τυριά, ψωμί, δημητριακά, τσάι, καφές, μπύρα, μηλίτη, κόκκινο και λευκό κρασί, αφρώδη οίνο και αποστάγματα. 

Τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα ήταν αυτά που σχετίζονται με τα τυριά. Σε όλους τους συνδυασμούς με άλλα τρόφιμα και ποτά βρέθηκε ότι ο εκφυλισμός των εγκεφαλικών κυττάρων ήταν σαφέστατα πιο επιβραδυμένος.

Επίσης όσοι συνόδευαν το καθημερινό τους γεύμα με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί είδαν παρόμοια αποτελέσματα.

Αντίθετα η κατάχρηση στο αλάτι έδειξε τα αντίθετα αποτελέσματα και έδειξε ότι αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης κάποιας νοητικής νόσου.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα καταγγελία στο Cibum για σάπιο ψωμί μεγάλης ελληνικής αρτοβιομηχανίας – Ο ισχυρισμός της εταιρείας στην καταναλώτρια

Νέο σοκ καταναλωτή από ίδιο προϊόν της εταιρείας Κατσέλης - Η αρτοβιομηχανία υποστήριξε πως η προηγούμενη καταγγελία ήταν ψευδής και πως ο καταναλωτής ζήτησε συγνώμη!

Τούρτες, κέικ και γλυκά με επικίνδυνο για την υγεία φυτοφάρμακο – Αποσύρονται 6 δημοφιλή προϊόντα

Υπεύθυνη η ψεκασμένη φράουλα με ζιζανιοκτόνο που έχει απαγορευτεί από την ΕΕ από πέρσι

Η απάτη του κεφίρ – Έρευνα ξεμπροστιάζει μεγάλες εταιρείες παρασκευής που πουλάνε απλό γάλα ως κεφίρ!

Είναι ζυμωμένο με σπόρους κεφίρ, το κεφίρ που πωλείται στα ράφια των σούπερ μάρκετ;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο