Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
23.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί οι καταναλωτές στρέφονται ολοένα και περισσότερα στα πουλερικά

ΑρχικήΝέαΓιατί οι καταναλωτές στρέφονται ολοένα και περισσότερα στα πουλερικά
spot_img

cibum team

Ολοένα και αυξανόμενη θα είναι η προτίμηση των καταναλωτών στο κρέας πουλερικών την επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν.

Οι λόγοι είναι πως θεωρείται είναι πιο υγιεινό από το χοιρινό και το βόειο κρέας, ενώ προσφέρονται και σε χαμηλή τιμή.

Μόνο η παραγωγή των πουλερικών στην Ε.Ε. αναμένεται να αυξηθεί με χρονικό ορίζοντα από το 2020 έως και 2030 κατά 620.000 τόνους (ποσοστό +4,6%), σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κομισιόν.

Όπως επισημαίνει η σχετική έκθεση, ο τομέας της εκτροφής πουλερικών κρεατοπαραγωγής προσαρμόζεται καλύτερα στη ζήτηση των καταναλωτών και γίνεται πιο βιώσιμος. Είναι ο μόνος τομέας που επεκτάθηκε το 2020, κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, ακόμη και χωρίς να έχει αύξηση στις εξαγωγές του.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, τα μέτρα lockdown που ανακοινώθηκαν στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. ενίσχυσαν τη ζήτηση από τα νοικοκυριά που αγόραζαν κοτόπουλο λόγω της χαμηλής τιμής του.

Όπως προβλέπει η Κομισιόν, η κατά κεφαλή κατανάλωση στην Ε.Ε. προβλέπεται να ανέλθει στα 24,6 κιλά έως το 2030 (παρουσιάζοντας 1,2 κιλά αύξηση σε σχέση με το 2020). Επίσης οι καταναλωτές θα προτιμούν περισσότερο το κρέας πουλερικών, καθώς θεωρείται ότι είναι πιο υγιεινό από το χοιρινό και το βόειο κρέας.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα