Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, 2024
8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί οι καταναλωτές στρέφονται ολοένα και περισσότερα στα πουλερικά

ΑρχικήΝέαΓιατί οι καταναλωτές στρέφονται ολοένα και περισσότερα στα πουλερικά
spot_img

cibum team

Ολοένα και αυξανόμενη θα είναι η προτίμηση των καταναλωτών στο κρέας πουλερικών την επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν.

Οι λόγοι είναι πως θεωρείται είναι πιο υγιεινό από το χοιρινό και το βόειο κρέας, ενώ προσφέρονται και σε χαμηλή τιμή.

Μόνο η παραγωγή των πουλερικών στην Ε.Ε. αναμένεται να αυξηθεί με χρονικό ορίζοντα από το 2020 έως και 2030 κατά 620.000 τόνους (ποσοστό +4,6%), σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κομισιόν.

Όπως επισημαίνει η σχετική έκθεση, ο τομέας της εκτροφής πουλερικών κρεατοπαραγωγής προσαρμόζεται καλύτερα στη ζήτηση των καταναλωτών και γίνεται πιο βιώσιμος. Είναι ο μόνος τομέας που επεκτάθηκε το 2020, κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, ακόμη και χωρίς να έχει αύξηση στις εξαγωγές του.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, τα μέτρα lockdown που ανακοινώθηκαν στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. ενίσχυσαν τη ζήτηση από τα νοικοκυριά που αγόραζαν κοτόπουλο λόγω της χαμηλής τιμής του.

Όπως προβλέπει η Κομισιόν, η κατά κεφαλή κατανάλωση στην Ε.Ε. προβλέπεται να ανέλθει στα 24,6 κιλά έως το 2030 (παρουσιάζοντας 1,2 κιλά αύξηση σε σχέση με το 2020). Επίσης οι καταναλωτές θα προτιμούν περισσότερο το κρέας πουλερικών, καθώς θεωρείται ότι είναι πιο υγιεινό από το χοιρινό και το βόειο κρέας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η “μυστική” και απλή μέθοδος να τρώτε ζυμαρικά και να αδυνατίζετε…

Πολλές μελέτες δικαιώνουν τα ζυμαρικά ως τροφή απώλειας βάρους, μείωσης σακχάρου και προστασίας του εντέρου, υπό μία πολύ απλή και βολική προϋπόθεση.

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο