Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου, 2024
13 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τροφικές αλλεργίες: Ο παραλίγο θάνατος του γιου της, οδήγησε σε αναθεώρηση της εκπαίδευσης των εργαζομένων σε εστιατόρια

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΤροφικές αλλεργίες: Ο παραλίγο θάνατος του γιου της, οδήγησε σε αναθεώρηση της εκπαίδευσης των εργαζομένων σε εστιατόρια
spot_img

Εγκρίθηκε βελτιωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης και αναθεώρησης στον χειρισμό των τροφίμων από εργαζομένους στα εστιατόρια της Μασαχουσέτης.

Ο κορυφαίος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ασχολείται με την εκπαίδευση και την υπεράσπιση των τροφικών αλλεργιών στις ΗΠΑ, FARE (Food Allergy Research and Education) ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε η έκτη κρατική πρωτοβουλία που η FARE ενέκρινε και υποστήριξε το 2024. Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Μασαχουσέτης ενημέρωσε τις απαιτήσεις εκπαίδευσης για την ευαισθητοποίηση στα αλλεργιογόνα για να διασφαλίσει ότι ένας υπάλληλος εστιατορίου με εκπαίδευση τροφικής αλλεργίας είναι πάντα σε υπηρεσία, αναφέροντας το FAREcheck ως πρότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Το FAREcheck είναι ένα βελτιωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης και αναθεώρησης στον χειρισμό των τροφίμων και τις πρακτικές ασφάλειας που βοηθά να διατηρούνται ασφαλή τα άτομα με αλλεργία όταν τρώνε έξω.

Οι αλλαγές προκλήθηκαν από μια τροφική αλλεργική μαμά, τη Nicole Arpiarian, της οποίας οι μακροχρόνιες προσπάθειες προήλθαν από την παραλίγο απώλεια του γιου της σε μια αναφυλακτική αντίδραση αφού του σέρβιραν ένα επιδόρπιο που περιείχε το αλλεργιογόνο του, παρά το γεγονός ότι το εστιατόριο είχε ενημερωθεί. Η FARE στήριξε τις προσπάθειές της, συναντώντας μέλη του Τμήματος Δημόσιας Υγείας της Μασαχουσέτης νωρίτερα αυτό το έτος, συζητώντας την προσέγγιση της υπηρεσίας για ενημέρωση των περιεκτικών απαιτήσεων ευαισθητοποίησης για τα αλλεργιογόνα τροφίμων της Κοινοπολιτείας για καταστήματα λιανικής τροφίμων και μοιράζοντας πόρους που δημιουργήθηκαν από το FARE.

«Για κάθε ιστορία που γνωρίζουμε όπου δίνονται σε ένα εστιατόριο οι πληροφορίες που απαιτούνται για να είναι ασφαλής ένας ασθενής με τροφική αλλεργία, αλλά αποτυγχάνει να ενεργήσει σύμφωνα με αυτήν, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τόσες πολλές παρόμοιες ιστορίες που δεν έχουν ειπωθεί», δήλωσε ο Sung Poblete. , PhD, RN, Διευθύνων Σύμβουλος της FARE. «Είμαστε ευγνώμονες για το έργο της Nicole Arpiarian, η οποία υποστήριξε αυτές τις αλλαγές με όλη της την καρδιά και στο ταξίδι της, βοήθησε να γίνουν τα εστιατόρια ασφαλέστερα για τις 713.000 οικογένειες με τροφικές αλλεργίες της περιοχής. Η FARE είναι περήφανη που έπαιξε ρόλο και ελπίζουμε ότι οι αλλαγές της κοινής λογικής όπως αυτή θα δημιουργήσουν ένα μοντέλο που θα ακολουθήσουν και άλλοι για να βελτιώσουν την εκπαίδευση σε εστιατόρια σε περισσότερους τομείς.»  

Εκτός από τη Nicole Arpiarian και τη FARE, η νομοθεσία υποστηρίχθηκε από σχεδόν το ήμισυ της Γερουσίας της Μασαχουσέτης και το 25 τοις εκατό της Βουλής καθώς και από άλλους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

«Είμαι ευγνώμων για την ηγεσία που έδειξε το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Μασαχουσέτης στην υιοθέτηση αυτών των μέτρων για την καλύτερη προστασία των οικογενειών με τροφικές αλλεργίες όπως η δική μου», δήλωσε η Νικόλ Αρπιριάν. «Αυτός ήταν ένας μακρύς δρόμος και αυτές οι σημαντικές αλλαγές θα βοηθήσουν μια άλλη οικογένεια να μην βιώσει αυτό που πέρασε η δική μας. Είναι ένα βήμα προς τη διασφάλιση ότι οι οικογένειες με τροφικές αλλεργίες μπορούν να έχουν περισσότερη ηρεμία όταν γευματίζουν έξω και εκτιμώ βαθύτατα την υποστήριξη της FARE, που στέκεται δίπλα μου σε αυτό το ταξίδι».

Άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες που υποστηρίζονται από το FARE που έχουν υιοθετηθεί περιλαμβάνουν τον ιστορικό νόμο πρόωρης εισαγωγής του Ντέλαγουερ, τον νόμο του Ηλία του Μέριλαντ και τον νόμο της Βιρτζίνια που επεκτείνει τη διαθεσιμότητα της επινεφρίνης σε δημόσιους χώρους. Η υπεράσπιση είναι ένας από τους τρεις πυλώνες της FARE και ο οργανισμός αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην εργασία για την προώθηση πρωτοβουλιών τόσο σε εθνικό όσο και σε κρατικό επίπεδο για λογαριασμό της κοινότητας των τροφικών αλλεργιών. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η απάτη του κεφίρ – Έρευνα ξεμπροστιάζει μεγάλες εταιρείες παρασκευής που πουλάνε απλό γάλα ως κεφίρ!

Είναι ζυμωμένο με σπόρους κεφίρ, το κεφίρ που πωλείται στα ράφια των σούπερ μάρκετ;

Γάλα μολυσμένο με γρίπη των πτηνών: Και νέα ανάκληση

Δείτε τι θα μας συμβεί αν καταναλώσουμε μολυσμένο με H5N1 γάλα

Νέο αμφιλεγόμενο πρόσθετο σε γαλακτοκομικά – Απειλές για μποϊκοτάζ μεγάλων σουπερμάρκετ

Η χρήση πρόσθετου στις ζωοτροφές αγελάδων για μείωση του μεθανίου έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από τους καταναλωτές.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο