Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
16.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φύκια Kombu: Το πρωτοπόρο και υγιεινό υποκατάστατο αλατιού

ΑρχικήΝέαΦύκια Kombu: Το πρωτοπόρο και υγιεινό υποκατάστατο αλατιού
spot_img

cibum team

Τα φύκια Kombu είναι γνωστά για την πλούσια, φρέσκια γεύση τους («Umami») και την καλή περιεκτικότητα σε μέταλλα, όπως το ιώδιο, το κάλιο και το μαγνήσιο. Το Kombu έχει λόγο νατρίου προς κάλιο μικρότερο από 1:5, κάτι το οποίο είναι καλό για την υγεία της καρδιάς.

Τα φύκια Kombu έχουν τη δυνατότητα να γίνουν ένα από τα βασικά υποκατάστατα αλατιού, αποτελώντας μια υγιή, φυσική και βιώσιμη εναλλακτική λύση αλατιού. Στην πραγματικότητα, τα υλικά αντικατάστασης νατρίου με βάση το kombu είναι διαθέσιμα στην παγκόσμια αγορά εδώ και αρκετό καιρό, με εταιρείες όπως οι Nikken Foods, Salt of the Earth, Yama Products και άλλες να έχουν ήδη λανσάρει σχετικές λύσεις.

Η κατηγορία προϊόντων σνακ, σύμφωνα με τη Mintel Global New Products Database, είναι μεταξύ των 10 κορυφαίων κατηγοριών που περιέχουν kombu στην κατηγορία τροφίμων και ποτών, και αναπτύσσεται ραγδαία κυρίως από την ιαπωνική αγορά.

Σύμφωνα με τα δεδομένα καταναλωτών της Mintel Global G35, το ποσοστό των Κινέζων καταναλωτών που αναφέρουν το «χαμηλό αλάτι» ως τον κορυφαίο παράγοντα που λαμβάνουν υπόψη όταν αγοράζουν τρόφιμα, αυξήθηκε από 15% το 2019 σε 22% το 2020.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός των νέων προϊόντων που περιέχουν συστατικά που σχετίζονται με το kombu στην κατηγορία τροφίμων και ποτών, σημείωσε ραγδαία αύξηση από το 2018, με ένα σωρευτικό σύνολο άνω των 11.503 προϊόντων, κυρίως στις ακόλουθες κατηγορίες:

  • Έτοιμα γεύματα (30,3%),
  • Σάλτσες και μπαχαρικά (20,6%)
  • Σνακ (19,2%).

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι μάρκες που λανσάρουν συχνά νέα προϊόντα με kombu είναι: Aeon (έτοιμα τρόφιμα, σνακ, προϊόντα κρέατος), Calbee Foods (σνακ) και Toyo Suisan Kaisha (κυρίως noodles).

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα