Εύκολες εναλλακτικές λύσεις που λατρεύει το Διαδίκτυο
Αποφάσισες βάλεις μπρος την αγαπημένη συνταγή για κέικ και συνειδητοποιείς ότι ξέχασες να βγάλεις το κρύο σκληρό βούτυρο από το ψυγείο. Η πρώτη ιδέα που σου έρχεται ενστικτωδώς είναι να το ρίξεις στον φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα.
Πιθανότατα βέβαια, αν ξεπαγώσεις το βούτυρο με τον συγκεκριμένο τρόπο είναι πάρεις μία… σούπα που σίγουρα θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα και να καταλήξεις με ένα βαρύ, πυκνό αρτοσκεύασμα.
Έκαστος στο είδος του λένε και διάφοροι σεφ μέσα από τα σόσιαλ μίντια έχουν να μας προτείνουν ιδανικότερες λύσεις:
1. Κόλπο απόψυξης της Broma Bakery
Ξέρουμε ότι είπαμε όχι φούρνο μικροκυμάτων, αλλά ακούστε μας – αυτό το κόλπο είναι διαφορετικό! Αρχικά κόβουμε το βούτυρο σε πλάκες και τις τοποθετούμε σε πιατέλα. Στη συνέχεια, το ψήνουμε σε μικροκύματα χρησιμοποιώντας τη ρύθμιση απόψυξης για 10 δευτερόλεπτα, αναποδογυρίζουμε το βούτυρο και το ψήνουμε στα μικροκύματα χρησιμοποιώντας τη ρύθμιση απόψυξης για άλλα πέντε έως 10 δευτερόλεπτα.
Ο λόγος που αυτή η μέθοδος λειτουργεί χωρίς να λιώσει εντελώς το βούτυρο σας είναι ότι η ρύθμιση απόψυξης μειώνει την ισχύ του φούρνου μικροκυμάτων σας μεταξύ 30 και 50 τοις εκατό. Έτσι δεν θα κάνει το βούτυρο σούπα απλά θα το μαλακώσει ελαφρώς.
Δείτε επίσης: Πώς να αποθηκεύσετε το αλεύρι, τη ζάχαρη και άλλα συστατικά ψησίματος ώστε να διαρκέσουν
2. Μέθοδος τριψίματος της Jennifer Garner
Η Τζένιφερ Γκάρνερ δεν είναι απλώς μια από τις αγαπημένες μας ηθοποιούς – είναι και μια από τις αγαπημένες μας παρουσιάστριες σειρών μαγειρικής. Η Garner προτείνει να τρίψετε το βούτυρο σας στον τρίφτη του τυριού. Χρειάζονται λιγότερο από τρία λεπτά για να τρίψετε ολόκληρο το βούτυρο – και στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο εύκολο από ό,τι φαντάζεστε.
3. Το Hot Cup Hack του TikTok
Η αγαπημένη γιαγιά του TikTok, Babs απλά γεμίζει ένα φλιτζάνι με πολύ ζεστό νερό, και βάζει μέσα το πακέτο με το βούτυρο. Μετά από πέντε λεπτά, το βούτυρο έχει μαλακώσει.
- Δείτε επίσης: Τι διάρκεια ζωής έχουν τα αρτοσκευάσματα;
4. Μέθοδος απόψυξης με το … σώμα!
Σύμφωνα με τη Sarah Crawford της Broma Bakery, αυτό το κόλπο πιάνει και είναι και … σέξυ!!!
Ενώ ετοιμάζετε όλα τα υλικά σας, ρίξτε τη ράβδο βουτύρου στο μπροστινό μέρος του ρούχου σας. Στη συνέχεια, ξεκινήσετε την προετοιμασία σας, κάνοντας όλες τις υπόλοιπες δουλειές. Μετά από πέντε λεπτά, γυρίστε το βούτυρο στην επόμενη πλευρά ώστε να πάρει και από εκεί το υλικό μας τη θερμοκρασία του σώματος.
- Δείτε επίσης: Ανακαλούνται σχεδόν 11000 βιολογικά αυγά με σαλμονέλα – Μπήκαν κατά λάθος σε λιανική διανομή
.