Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
17.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μπορούμε να καταψύξουμε τα αβοκάντο;

ΑρχικήΟικιακάΜπορούμε να καταψύξουμε τα αβοκάντο;
spot_img

cibum team

 

Τα αβοκάντο είναι ένα ιδιαίτερα ωφέλιμο φρούτο.

Μία μερίδα αβοκάντο (70 γραμμάρια) θα μας δώσει 330 mg ή το 17% των καθημερινών μας αναγκών σε κάλιο, περισσότερο από όσο περιέχει η μπανάνα.

Παράλληλα, είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε καλά λιπαρά, που συμβάλλουν στην ομαλή  λειτουργία της καρδιάς.

Ωστόσο, ένα πρόβλημα, το οποίο αποθαρρύνει πολλούς καταναλωτές, ότι το αβοκάντο έχει μικρό περιθώριο ζωής ανάμεσα στο άγουρο και σκληρό και το υπέρ το δέον ώριμο.

Ευτυχώς, ωστόσο, μπορούμε να το καταψύξουμε και να το καταναλώσουμε όποτε θελουμε!

Πώς να παγώσετε ολόκληρο το αβοκάντο

Κόψτε το αβοκάντο στη μέση, βγάλτε τον σπόρο και στη συνέχεια βγάλτε προσεκτικά τη φλούδα.

Βουρτσίστε τα μισά αβοκάντο με λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσει.

Τυλίξτε τα μισά αβοκάντο σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη φροντίζοντας να μην αφήσετε χώρο για αέρα, συμπεριλαμβανομένης της κοιλότητας όπου ήταν ο σπόρος.

Τοποθετήστε τα τυλιγμένα μισά αβοκάντο σε μια μεγάλη σακούλα κατάψυξης, πιέστε τον αέρα, κλείστε το με φερμουάρ και φυλάξτε το στην κατάψυξη.

Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, απλά βγάλτε το από την κατάψυξη και αφήστε το να ξεπαγώσει.

Πώς να παγώσετε πολτοποιημένο αβοκάντο

Κόψτε, βγάλτε τα αβοκάντο σε ένα μπολ και περιχύστε με το χυμό μισού λεμονιού.

Πολτοποιήστε τα αβοκάντο στην υφή που προτιμάτε.

Τοποθετήστε σε μια σακούλα για την κατάψυξη, αφαιρέστε τον αέρα, κλείστε με φερμουάρ και κολλήστε την στην κατάψυξη.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Λευκό ψωμί: Ανθυγιεινό όσο το κάπνισμα!

Τα τεράστια επίπεδα υδατανθράκων του λευκού ψωμιού, διασπώνται τόσο γρήγορα στο σώμα που προκαλούν έντονες αυξήσεις σακχάρου και ''χτυπάνε κόκκινο'' τα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου σαν να... παίρνουμε κοκαΐνη.

Ποιο γνωστό ελληνικό ελαιόλαδο περιέχει απαγορευμένο φυτοφάρμακο – Αποσύρθηκε από την αγορά της Δανίας (φωτο)

Οι αρχές της Δανίας ανακάλεσαν από την αγορά εξαιρετικά παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο.

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα