Ζύγισμα

Πόσο συχνά πρέπει να ανεβαίνουμε στη ζυγαριά;

cibum team
Η καθημερινή ζύγιση φαίνεται να αποτελεί μια στρατηγική τόσο για την απώλεια όσο και τη διατήρηση του σωματικού βάρους.

Ένα άτομο που ζυγίζεται συχνά πιστεύεται ότι μένει πιο συγκεντρωμένο στο διαιτολογικό του πλάνο και ευαισθητοποιημένο στις αλλαγές που αφορούν το σωματικό του βάρος.

Έρευνες έχουν δείξει πως το συχνό ζυγισμα ενισχύει την προσπάθεια για απώλεια ή διατήρηση του βάρους ενώ ταυτόχρονα παρέχει τη δυνατότητα στο άτομο να αξιολογεί καθημερινά την πρόοδό του.

Πόσο συχνά πρέπει να ζυγιζόμαστε; Η απάντηση είναι μια φορά την εβδομάδα. Εάν αυτό σας φαίνεται αγχωτικό, μπορείτε να ζυγίζεστε καθημερινά, ωστόσο, η ζυγαριά μπορεί να σας αποθαρρύνει ή ακόμη και να σας παραπλανήσει, αφού το βάρος μεταβάλλεται ακόμη και κατά τη διάρκεια της ίδιας ημέρας.

Πότε είναι η καλύτερη ώρα να ζυγιστούμε; Η καλύτερη ώρα της ημέρας προκειμένου η ζύγιση να είναι αντικειμενική και αντιπροσωπευτική είναι το πρωί, χωρίς ρούχα, πριν από την κατανάλωση οποιασδήποτε τροφής ή υγρού και αφού πρώτα έχουμε επισκεφτεί την τουαλέτα.

Αν για κάποια λόγο δεν θέλετε να κάνετε το ζύγισμα πρωινή ώρα, φροντίστε πριν ανεβείτε στη ζυγαριά να μην έχετε φάει ή πιει τίποτα για περίπου δύο ώρες. Που οφείλεται η διακύμανση του βάρους; Η διακύμανση του σωματικού βάρους κατά την διάρκεια της ημέρας είναι ένα συχνό φαινόμενο και σχετίζεται με παράγοντες όπως η κατακράτηση υγρών, η δυσκοιλιότητα, η έλλειψη ύπνου, η σωματική δραστηριότητα, ή έμμηνος ρύση στις γυναίκες, η ημερήσια πρόσληψη θερμίδων κ.α.

Εν κατακλείδι, ο τακτικός αυτοέλεγχος του βάρους έχει συσταθεί ως συστατικό-κλειδί της αυτορρύθμισης του σωματικού βάρους. Από την μια πλευρά φαίνεται να ενισχύει την προσπάθεια για απώλεια ή διατήρηση του βάρους από την άλλη όμως μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικά συναισθήματα.


 

Βαθμολογήθηκε με 0 στα 5 με βάση τη γνώμη 0 επισκεπτών
Δεν υπάρχουν σχόλια γι αυτό το άρθρο

Αφήστε το σχόλιό σας

  1. Δημοσιεύστε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης.
Βαθμολογείστε αυτό το άρθρο:
0 Χαρακτήρες
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την Τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;