Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι παρασπονδίες κατά τη διάρκεια δίαιτας: Είναι ok να έχουμε cheat meals και cheat days σε μία δίαιτα;

ΑρχικήΟικιακάΟι παρασπονδίες κατά τη διάρκεια δίαιτας: Είναι ok να έχουμε cheat meals και cheat days σε μία δίαιτα;
spot_img

cibum team

H αναζήτηση αποτελεσματικών στρατηγικών απώλειας βάρους γίνεται όλο και πιο έντονη, ειδικά μετά την επιδημία και τις καραντίνες, που άφησαν σε αρκετούς από εμάς παραπανίσια κιλά.

Ενώ η επιλογή του σωστού διατροφικού προγράμματος μπορεί να είναι δύσκολη, συχνά η μεγαλύτερη πρόκληση στο θέμα της απώλειας βάρους είναι να κάνετε και να τηρήσετε νέες συνήθειες, που υποστηρίζουν τους στόχους σας για την υγεία ή την απώλεια βάρους χωρίς να χάσετε τα τρόφιμα που αγαπάτε.

Η ενσωμάτωση cheat meals ή ακόμη και cheat days σε ένα πρόγραμμα διατροφής είναι δημοφιλής στους λάτρεις του γυμναστηρίου και της διατροφής εδώ και αρκετό καιρό, αλλά τώρα εισέρχεται στην κυρίαρχη κουλτούρα διατροφής μέσω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Αυτό το άρθρο συζητά τις ημέρες και τα γεύματα απατεώνων, την αποτελεσματικότητά τους και το αν πρέπει να τα ενσωματώσετε στο ταξίδι υγείας και φυσικής κατάστασης.

Τι είναι τα cheat meals και οι cheat days

Το cheating στο πλαίσιο ενός προγράμματος διατροφής περιλαμβάνει την παροχή υπολογισμένης, προγραμματισμένης «άδειας» για να παραβιάσετε προσωρινά τους αυστηρούς κανόνες διατροφής.

Η θεωρία πίσω από αυτή τη στρατηγική διατροφής που βασίζεται στην ανταμοιβή είναι ότι επιτρέποντας στον εαυτό σας σύντομες περιόδους απόλαυσης, θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να τηρήσετε την καθορισμένη διατροφή σας τις περισσότερες φορές.

Όπως υποδηλώνουν τα ονόματα, ένα cheat γεύμα είναι ένα μεμονωμένο γεύμα, που αποκλίνει από το προγραμματισμένο πρότυπο διατροφής σας, ενώ μια cheat day επιτρέπει δωρεάν επιλογές φαγητού για μια ολόκληρη ημέρα.

Ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζονται μπορεί να είναι πολύ διαφορετικός για διαφορετικούς ανθρώπους, ανάλογα με τις προτιμήσεις και τους στόχους διατροφής ενός ατόμου.

Τα τρόφιμα που τρώει κανείς (σε ένα cheat meals ή cheat day) διαφέρουν επίσης από άτομο σε άτομο λόγω ατομικών γεύσεων, αλλά συχνά αποτελούνται από τρόφιμα υψηλής θερμιδικής αξίας, που διαφορετικά δεν θα επιτρέπονταν σε ένα τυπικό πρόγραμμα διατροφής.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη οδηγία για το πότε ή πόσο συχνά μπορεί κανείς να παρεκκλίνει, εάν θέλει να εφαρμόσει ένα συγκεκριμένο πλάνο δίαιτας. Συχνά οι άνθρωποι θα συμπεριλαμβάνουν ένα cheat meal την εβδομάδα, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει ανάλογα με το ποιοι είναι οι στόχοι υγείας ή απώλειας βάρους του ατόμου.

Με αυτόν τον τρόπο, η στρατηγική είναι προσαρμόσιμη και μπορεί να εφαρμοστεί παράλληλα με πολλά διαφορετικά πρότυπα διατροφής.

Ωστόσο η προσέγγιση αυτή δεν είναι κατάλληλη για όλα τα στυλ διατροφής. Ορισμένες δίαιτες, όπως η κετογονική δίαιτα, απαιτούν πολύ αυστηρή τήρηση χωρίς περιθώρια παρέκκλισης. Επομένως, χρησιμοποιείται καλύτερα σε δίαιτες που επιτρέπουν κάποια ευελιξία.

Έχουν αποτέλεσμα;

Η διαχείριση του σωματικού βάρους και οι αλλαγή στην σύνθεση του σώματος είναι πολύπλοκες διαδικασίες.

Δεν θα ανταποκριθούν όλοι οι διαιτώμενοι με τον ίδιο τρόπο στις ίδιες στρατηγικές και επομένως απαιτείται πάντα καθοδήγηση και εξατομίκευση από ειδικό πτυχιούχο διαιτολόγο διατροφολόγο.

Το καλύτερο σχέδιο διατροφής είναι αυτό που μπορεί να φέρει τα ιδανικά αποτελέσματα αλλά και αυτό που μπορεί να διατηρηθεί από το εκάστοτε άνθρωπο μακροπρόθεσμα, δίχως αίσθημα καταπίεσης και περιορισμών.

Με πληροφορίες από healthline.com

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο