Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τι είναι η δίαιτα Sirtfood και γιατί την προτιμούν οι διάσημοι. Η Adele έχασε πάνω από 45 κιλά

ΑρχικήΟικιακάΤι είναι η δίαιτα Sirtfood και γιατί την προτιμούν οι διάσημοι. Η Adele έχασε πάνω από 45 κιλά
spot_img

cibum team

Με τη βιομηχανία της δίαιτας να κάνει τζίρο αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, δεν είναι περίεργο που κάθε τρεις και λίγο ακούμε για ένα νέο μοντέλο δίαιτας.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχει γίνει πολύς λόγος για τη δίαιτα Sirtfood, η οποία έγινε ευρέως γνωστή μέσα από την Adele.

Η ταλαντούχα Βρετανίδα έχασε πάνω από 45 κιλά και έγινε κυριολεκτικά ένας άλλος άνθρωπος!

Ωστόσο, αρκετοί διάσημοι, όπως οι Jodie Kidd, Lorraine Pascale και Sir Ben Ainslie είναι πιστοί φαν της εν λόγω δίαιτας.

Τι είναι η δίαιτα Sirtfood

Η δίαιτα Sirtfood είναι ένα πλάνο διατροφής που βασίζεται σε τροφές πλούσιες σε σιρτουίνες (sirtfoods), μια μορφή πρωτεϊνών που ενισχύουν το μεταβολισμό, αυξάνουν τη μυϊκή μάζα και την καύση λίπους και προωθούν τη μακροζωία.

Βασικές τροφές σε αυτή τη δίαιτα είναι το κόκκινο κρασί και η μαύρη σοκολάτα, καθώς και τα δύο τρόφιμα τυγχάνει να είναι πλούσια σε σιρτουίνες.

Ποια άλλα τρόφιμα «επιτρέπει» η δίαιτα Sirtfood:

  • Μήλα
  • Εσπεριδοειδή
  • Φαγόπυρο
  • Καρύδια
  • Φρέσκοι χουρμάδες
  • Μαϊντανό
  • Κάπαρη
  • Βατόμουρα
  • Πράσινο τσάι
  • Σόγια
  • Φράουλες
  • Κουρκουμά
  • Ελαιόλαδο
  • Κόκκινο κρεμμύδι
  • Ρόκα
  • Λάχανο.

Το πλάνο της δίαιτας

– Την πρώτη εβδομάδα περιορίζετε τη θερμιδική σας πρόσληψη στις 1.000 θερμίδες την ημέρα, που μοιράζονται σε τρεις πράσινους χυμούς και ένα γεύμα πλούσιο σε sirtfoods.

– Την επόμενη εβδομάδα αυξάνετε τις θερμίδες στις 1.500 την ημέρα και καταναλώνετε δύο πλούσια sirtfood γεύματα και δύο πράσινους χυμούς.

 Μακροπρόθεσμα, ο στόχος είναι να προσαρμόσετε τη διατροφή σας ώστε να καταναλώνετε όσο περισσότερες τροφές από τη λίστα μπορείτε, κάτι που θα σας κάνει να νιώθετε πιο υγιείς και με περισσότερη ενέργεια.

Πηγή: marieclaire.co.uk

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα