Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Υποκατάστατα αλατιού: Κάνουν καλό στην καρδιά ή όχι;

ΑρχικήΟικιακάΥποκατάστατα αλατιού: Κάνουν καλό στην καρδιά ή όχι;
spot_img

cibum team

Πολλοί άνθρωποι με προβλήματα πίεσης έχουν στραφεί στα υποκατάστατα αλατιού. Έχουν, όμως αποτέλεσμα;

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine, η μετάβαση από επιτραπέζιο αλάτι σε υποκατάστατα αλατιού μπορεί όντως να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου σε άτομα άνω των 60 ετών, με ιστορικό υψηλής αρτηριακής πίεσης ή προηγούμενου εγκεφαλικού επεισοδίου

Η έρευνα περιελάμβανε σχεδόν 21.000 συμμετέχοντες και πραγματοποιήθηκε σε 600 χωριά σε αγροτικές περιοχές πέντε επαρχιών στην Κίνα.

Περίπου το 72 τοις εκατό των συμμετεχόντων στη μελέτη είχαν ιστορικό εγκεφαλικού επεισοδίου και το 88 τοις εκατό είχαν ιστορικό υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Οι συμμετέχοντες έλαβαν δωρεάν υποκατάστατα αλατιού (περίπου 75 τοις εκατό χλωριούχο νάτριο και 25 τοις εκατό χλωριούχο κάλιο) ως αντικατάσταση του κανονικού αλατιού και τους συνέστησαν να το χρησιμοποιούν για όλο το μαγείρεμα, το καρύκευμα και τη συντήρηση τροφίμων.

Ενθαρρύνθηκαν επίσης να χρησιμοποιούν το υποκατάστατο αλατιού πιο φειδωλά από ό, τι χρησιμοποιούσαν προηγουμένως αλάτι, για να μεγιστοποιήσουν τη μείωση πρόσληψης νατρίου.

«Αυτή η μελέτη παρέχει σαφή στοιχεία.  Η αντικατάσταση αλατιού θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για δισεκατομμύρια ανθρώπους με μεγάλα οφέλη », δήλωσε ο δρ. Bruce Neal, κύριος ερευνητής της μελέτης και καθηγητής στο Ινστιτούτο George for Global Health στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, σε δελτίο τύπου.

Πάντως, πολλοί ειδικοί είναι υποστηρικτές της ‘άποψης ότι δε χρειάζεται κάποιος να αποφεύγει το κοινό αλάτι, αρκεί να αυξήσει την ποσότητα των λαχανικών και των φρούτων στη διατροφή του.

Όπως υποστηρίζουν, με αυτό τον τρόπο μειώνει δραστικά την πρόσληψη νατρίου.

Πηγή: healthline.com

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα