Εύκολος και γρήγορος τρόπος για σκορδόψωμο στη Φριτέζα αέρα.
Του Γιάννη Γδοντέλη
Τα σκορδόψωμα αποτελούν ιδανικό συνοδευτικό για πολλούς, καθώς το σκόρδο έχει έντονη, γλυκιά και πικάντικη γεύση που συνδυάζεται υπέροχα με το βούτυρο ή το λάδι, δίνοντας μια μοναδική αλμυρή γεύση ενώ η τραγανή υφή τους σε συνδυασμό με τη μαλακή εσωτερική υφή του ψωμιού είναι ιδιαίτερα ευχάριστη. Τα σκορδόψωμα συνήθως σερβίρονται ζεστά και τραγανά και όσοι… ξέρουν, ξέρουν πως προσφέρουν αληθινή απόλαυση. Τέλος, είναι γρήγορα και εύκολα στην προετοιμασία, και με την παρακάτω συνταγή η προετοιμασία αυτών των αλμυρών εδεσμάτων θα γίνει πιο εύκολη από ποτέ.
Η Lifestyle influencer Matila Relefors γνωστή και ως @brunchingblonde εξήγησε το πως αν δεν έχουμε ψωμί ή ψάχνουμε να βρούμε τρόπο να ξεφορτωθούμε τις τορτίγιες που κάθονται στο ντουλάπι μας, μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε για το “αυτοσχέδιο” μας σκορδόψωμο.
Για τη συνταγή θα πρέπει να απλώσετε μια τορτίγια στον πάγκο, αλείψτε μια γενναιόδωρη ποσότητα βουτύρου από τη μία πλευρά, στη συνέχεια ψιλοκόψτε μια σκελίδα σκόρδο και σκορπίζοντάς το πάνω στην βουτυρωμένη επιφάνεια. Για έξτρα γεύση, ψιλοκόψτε φρέσκα σχοινόπρασα και πασπαλίστε τα από πάνω. Ρυθμίστε τη φριτέζα αέρα στους 180°C, τοποθετήστε την τορτίγια μέσα και αφήστε την να ψηθεί για τέσσερα λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, με τις άκρες να έχουν γίνει τραγανές και χρυσές, κόψτε την σε τέσσερα ίσα τρίγωνα. Συνδυάστε το με τα αγαπημένα σας ζυμαρικά και απολαύστε κάθε μπουκιά.