Ένα κόλπο πέντε λεπτών υποσχέται να αλλάξει το παιχνίδι στην κουζίνα.
Το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι δεν προκαλεί την ίδια προσμονή σε όλους! Σε κάποιους μάλλον προκαλεί και άγχος! Στο μάγειρα, δηλαδή, που θα αναλάβει να το γεμίσει με γευστικά καλούδια και που η μάχη με το χρόνο είναι μεγάλη δοκιμασία… Ένα κόλπο πέντε λεπτών υποσχέται να αλλάξει το παιχνίδι στην κουζίνα.
Ο Τζούλιαν Κλέντα, ειδικός στη μαγειρική και ιδιοκτήτης του Maine Lobster Now, αποκάλυψε τα μυστικά του για το ψήσιμο της τέλειας χριστουγεννιάτικης γαλοπούλας, προτείνοντας ότι το «σπάτσωμα» του πουλερικού μπορεί να μειώσει στο μισό το χρόνο ψησίματος του. Δηλαδή, η αφαίρεση της ραχοκοκαλιάς και η… «ισοπέδωση» της γαλοπούλας, που θα οδηγήσει σε πιο ομοιόμορφο μαγείρεμα και πιο τραγανή πέτσα.
Ο Τζούλιαν εξηγεί: “Χρησιμοποιήστε ψαλίδι κουζίνας για να αφαιρέσετε τη ραχοκοκαλιά, στη συνέχεια πιέστε προς τα κάτω το στήθος μέχρι να ισιώσει. Αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα και ψήστε ως συνήθως για ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.”
- Δείτε ακόμη: Υδροκυάνιο σε αλεύρι – Επείγουσα ανάκληση
Αυτή η τεχνική μειώνει επίσης την πιθανότητα να στεγνώσει η γαλοπούλα. Για όσους στοχεύουν σε πιο ζουμερό και γευστικό αποτέλεσμα, ο Julian προσφέρει πρόσθετες συμβουλές.
- Επιλέξετε δύο μικρότερες γαλοπούλες αντί για μία μεγάλη. “Μαγειρεύονται πιο γρήγορα, είναι πιο εύκολο το φαγητό στο χειρισμό και το κρέας είναι συχνά πιο τρυφερό. Επιπλέον, το να έχεις δύο γαλοπούλες σημαίνει διπλάσια ποσότητα τραγανής πετσούλας που αναμφισβήτητα είναι το νοστιμότερο μέρος του πιάτου.”
- Ξεπαγώστε το πουλί σας στο ψυγείο για μία ημέρα ανά δύο κιλά βάρους. Εάν διοργανώνετε μια γιορτή, αυτό σημαίνει ότι ξεκινάτε τη διαδικασία απόψυξης αρκετές ημέρες νωρίτερα. Αυτό θα το κάνει να ψηθεί ομοιόμορφα.
- Δείτε ακόμη: Νέα ανάκληση τροφής για γάτες – Κίνδυνος οξείας δηλητηρίασης
- Δείτε ακόμη: Μονάδες γαλακτοκομικών – παράδειγμα προς… αποφυγή! Οι εικόνες σόκαραν ακόμη και τους Υγειονομικούς
Ο Τζούλιαν συνέστησε επίσης να μην πλένετε τη γαλοπούλα σας καθώς θα μπορούσε να μεταδώσει μικρόβια σε όλη την κουζίνα. Η σύστασή του είναι να το στεγνώσετε χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας.