Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τρίτη, 18 Μαρτίου, 2025
13.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τρεις νεκροί και περισσότεροι από 100 ασθενείς από τροφική δηλητηρίαση σε οίκους ευγηρίας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΤρεις νεκροί και περισσότεροι από 100 ασθενείς από τροφική δηλητηρίαση σε οίκους ευγηρίας
spot_img

Όλοι οι οίκοι τροφοδοτούνται από το ίδιο catering.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 114 αρρώστησαν από τροφική δηλητηρίαση που ξέσπασε ταυτόχρονα σε τέσσερις εγκαταστάσεις νοσηλευτικής και οικιακής φροντίδας (RSA) για ηλικιωμένους στην περιοχή της Φλωρεντίας. Όλα τα κέντρα τροφοδοτούνται από το ίδιο catering.

- Advertisement -

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι ασθενείς παρουσίασαν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας με διάρροια και έμετο. Έχει ξεκινήσει επιδημιολογική έρευνα και έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα από την Τοπική Αρχή Υγείας του κέντρου της Τοσκάνης (AUSL).

Δείγματα των τεσσάρων διαθέσιμων τροφίμων – μια σούπα με βάση το καρότο, ανάμεικτα λαχανικά, κουνέλι με πατάτες και πίτσα – που υπάρχουν υπόνοιες ότι σχετίζονται με το περιστατικό, έχουν ληφθεί για μικροβιολογική ανάλυση.

Οι έρευνες συνεχίζονται με τη συλλογή εγγράφων και άλλων αποδεικτικών στοιχείων, αλλά έχουν ήδη βρεθεί ορισμένα ζητήματα που δικαιολογούν την προσωρινή αναστολή των εργασιών παραγωγής γευμάτων στο catering, δήλωσαν οι ιταλικές αρχές. Δεδομένης της δυσκολίας της συνέντευξης από τους ασθενείς σχετικά με τα τρόφιμα που καταναλώνονται, οι πληροφορίες συλλέχθηκαν μέσω του νοσηλευτικού προσωπικού.

Τα συμπτώματα εμφανίστηκαν το βράδυ της 9ης Φεβρουαρίου, με ορισμένα άτομα να χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη. Την ίδια περίοδο σημειώθηκε κι ένας τέταρτος θάνατος αλλά πιθανότατα δεν προκλήθηκε από τροφική δηλητηρίαση.

Σε εξέλιξη βρίσκονται επιθεωρήσεις στις εγκαταστάσεις στο πλαίσιο των επιδημιολογικών ερευνών για να ληφθεί πλήρης εικόνα για την έκταση της επιδημίας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η Sereni Orizzonti που είναι ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης για ηλικιωμένους, όλες οι διαδικασίες HACCP ακολουθήθηκαν σωστά και το προσωπικό στο κέντρο μαγειρικής έχει τα απαραίτητα προσόντα και εκπαίδευση. Προηγούμενες μικροβιολογικές αναλύσεις στη συγκεκριμένη κουζίνα, που έγιναν πριν από ένα μήνα, δεν αποκάλυψαν προβλήματα.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια – Σοκολάτες: Μετανάστευση βενζολίου, νιτρωδών και αμιδίων, από τη συσκευασία – Ευρήματα εργαστηριακής ανάλυσης

Μετανάστευση χημικών ενώσεων από συσκευασίες τροφίμων: Εκτίμηση των κινδύνων για την ασφάλεια τροφίμων και των επιπτώσεων στην υγεία

456 κρούσματα σαλμονέλας σε μικρά παιδιά από τα Kinder της Ferrero – Η εταιρεία γνώριζε μήνες πριν αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Νέα έρευνα για το ξέσπασμα σαλμονέλωσης σε πολλές χώρες δείχνει ότι η Ferrero γνώριζε για τη μόλυνση στο εργοστάσιο πολύ πριν τις τροφικές δηλητηριάσεις των παιδιών αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα