Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
24.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γερμανία: Αναμένεται αύξηση των τιμών της μπύρας λόγω της αύξησης των τιμών καυσίμων

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΓερμανία: Αναμένεται αύξηση των τιμών της μπύρας λόγω της αύξησης των τιμών καυσίμων
spot_img

Λόγω της έλλειψης πρώτων υλών και της συνεπακόλουθης αύξησης των τιμών τους, οι καταναλωτές στη Γερμανία θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και για την αύξηση των τιμών της μπύρας.

«Οι παρασκευαστές ποτών επηρεάζονται συνολικά από την έλλειψη και την αύξηση της τιμής μεμονωμένων εξαρτημάτων και πρώτων υλών. Σε ολόκληρο τον κλάδο, οι αυξήσεις του κόστους σε πολλούς τομείς είναι τόσο εκτεταμένες ώστε πιθανότατα θα έχουν αντίκτυπο στις τιμές αργά ή γρήγορα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Γερμανικής Ένωσης Ζυθοποιών, Χόλγκερ Άιχελε σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας του Ντίσελντορφ «Rheinische Post».

«Ο εφοδιασμός με μπύρα είναι μεν εξασφαλισμένος, αλλά η Ένωση Ζυθοποιών παρατηρεί με αυξανόμενη ανησυχία τα ακραία άλματα τιμών για μεμονωμένες πρώτες ύλες. Ιδίως το κριθάρι είναι επί του παρόντος ακριβό και υπάρχει έλλειψή του. Κατά τη διάρκεια του έτους, οι τιμές αυξήθηκαν κατά περίπου 50%. Επιπλέον, η παραγωγή βύνης είναι ενεργειακά απαιτητική. Με το αυξανόμενο κόστος ενέργειας, όπως το βιώνουμε αυτήν τη στιγμή, το κόστος για τη βύνη αυξάνεται επίσης», πρόσθεσε ο Άιχελε.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα