Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
21.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το κρέας εργαστηρίου περιλαμβάνεται στο πενταετές οικονομικό πρόγραμμα της Κίνας για πρώτη φορά

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΤο κρέας εργαστηρίου περιλαμβάνεται στο πενταετές οικονομικό πρόγραμμα της Κίνας για πρώτη φορά
spot_img
  • Το καλλιεργούμενο κρέας και οι σχετικές τεχνολογίες έχουν επισημανθεί ως σημεία εστίασης για επενδύσεις Ε&Α στο πλαίσιο του 14ου Πενταετούς Προγράμματος της Κίνας, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που η alt-protein αναφέρεται συγκεκριμένα σε σχέση με τις κατευθυντήριες γραμμές οικονομικής ανάπτυξης ανώτατου επιπέδου που εκδόθηκαν από την κυβέρνηση της χώρας.
  • Το “μελλοντικό φαγητό” είναι μεταξύ πολλών “μεθοριακών και διεπιστημονικών τεχνολογιών” που περιγράφονται σε ένα νέο έγγραφο πολιτικής που δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Γεωργίας και Αγροτικών Υποθέσεων της Κίνας, το οποίο καθορίζει τους στόχους της γεωργικής πολιτικής στο πλαίσιο του 14ου πενταετούς προγράμματος.
  • Το έγγραφο επισημαίνει το καλλιεργημένο από κύτταρα κρέας, τα εναλλακτικά αυγά και τις ανασυνδυασμένες πρωτεΐνες ως συγκεκριμένους τομείς ενδιαφέροντος για τους Κινέζους επενδυτές.

Γιατί είναι σημαντική αυτή η εξέλιξη;

Τα περιοδικά πενταετή σχέδια της Κίνας αντιπροσωπεύουν το υψηλότερο επίπεδο χάραξης κοινωνικοοικονομικής πολιτικής, θέτοντας τους μακροπρόθεσμους στόχους οικονομικής ανάπτυξης της χώρας σε όλους τους τομείς.

Δεδομένου του μεγέθους της κινεζικής οικονομίας και της καταναλωτικής βάσης, η συμπερίληψη του καλλιεργούμενου κρέατος στο τρέχον πενταετές σχέδιο σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για την τεχνολογία εναλλακτικών τροφίμων.

Η εξέλιξη αυτή υποδηλώνει ότι «οι αξιωματούχοι της γεωργίας πιστεύουν ότι η παραγωγή κρέατος απευθείας από τα κύτταρα είναι προς το εθνικό συμφέρον […] Αυτό θα μπορούσε, με τη σειρά του, να οδηγήσει σε περισσότερη χρηματοδότηση της έρευνας», έγραψε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Good Food Institute , Bruce Friedrich, σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επιπλέον «Η Κίνα είναι μακράν ο μεγαλύτερος καταναλωτής αυγών και κρέατος στον κόσμο», όπως  δήλωσε στο Time ο διευθύνων σύμβουλος της Eat Just , Τζος Τέτρικ , προσθέτοντας ότι η πρωτοβουλία «θα μπορούσε να επιταχύνει το ρυθμιστικό χρονοδιάγραμμα της χώρας για το καλλιεργούμενο κρέας».

«Εν ολίγοις, αυτή είναι μια από – αν όχι η – πιο σημαντική πολιτική δράση στην ιστορία των εναλλακτικών πρωτεϊνών», είπε.

Πηγή:agfundernews.com

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απάτη τροφίμων: Πως μας πλασάρουν Ιαπωνική τσιπούρα για… φαγκρί! Πως μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε

Το πελαγίσιο φαγκρί της μεσογείου Pargus pargus θεωρείται πολύ πιο ποιοτικό ψάρι και πιο ακριβό από την κόκκινη ιαπωνική τσιπούρα και η παραπλάνηση πάει σύννεφο!

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικό ελαιόλαδο: Η απάντηση της GAEA στο cibum

H GAEA λήγει τη συνεργασία με το ελαιοτριβείο - "Κυνήγι" για να εντοπιστεί ο αγρότης/ελαιοπαραγωγός - Μετά τη Δανία και τη Ρουμανία, το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA αποσύρεται και από Νορβηγία και Γερμανία.

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Πως σχηματίζεται η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη της καρκινογόνου ουσίας.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα