Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: ανακαλούνται αποξηραμένα δαμάσκηνα με μόλυβδο!

ΑρχικήPicksNews LineΔιεθνή: ανακαλούνται αποξηραμένα δαμάσκηνα με μόλυβδο!
spot_img

Η εταιρεία El Chavito, Inc. με έδρα στις ΗΠΑ, προχωράει στην άμεση ανάκληση παρτίδων από δύο προϊόντα της, λόγω κινδύνων που αυτά ενέχουν για την υγεία των καταναλωτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του FDA, τα προϊόντα αυτά ανακαλούνται λόγω πιθανής επιμόλυνσης με μόλυβδο.

Πρόκειται για τα προϊόντα: αποξηραμένα αλατισμένα δαμάσκηνα Saladitos Dried Salted Plums και αλατισμένα δαμάσκηνα με τσίλι Saladitos Enchilados Salted Plums With Chili.

Πηγή: FDA

Παράλληλα, έχει εκδοθεί μια δεύτερη ανακοίνωση στη σελίδα του FDA για την ανάκληση των αποξηραμένων δαμάσκηνων Saladitos Dried Salted Plums With Chili από την εταιρεία A&E Corrales LLC για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Πηγή: FDA

Ο μόλυβδος είναι μια τοξική ουσία που υπάρχει στο περιβάλλον μας σε μικρές ποσότητες και όλοι εκτίθενται σε κάποιο βαθμό σε αυτόν από καθημερινές ενέργειες όπως η εισπνοή σκόνης, η κατανάλωση τροφής ή το πόσιμο νερό. Η έκθεση σε μεγαλύτερες ποσότητες μολύβδου μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση. Ενώ ο μόλυβδος μπορεί να επηρεάσει σχεδόν κάθε σωματικό σύστημα, οι επιπτώσεις του εξαρτώνται από την ποσότητα και τη διάρκεια της έκθεσης σε αυτόν, καθώς και την ηλικία του εκτεθειμένου ατόμου.

Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν κοιλιακό άλγος, έμετο, λήθαργο, ευερεθιστότητα, αδυναμία, αλλαγές συμπεριφοράς ή διάθεσης, παραλήρημα, επιληπτικές κρίσεις και κώμα. Ωστόσο, τα βρέφη, τα μικρά παιδιά και τα αναπτυσσόμενα έμβρυα μπορούν να επηρεαστούν από τη χρόνια έκθεση σε ποσότητες μολύβδου που μπορεί να μην οδηγήσουν σε προφανή συμπτώματα δηλητηρίασης. Ένα παιδί με δηλητηρίαση από μόλυβδο μπορεί να μην φαίνεται ή να ενεργεί σαν άρρωστο. Η δηλητηρίαση από μόλυβδο στα παιδιά μπορεί να προκαλέσει: μαθησιακές δυσκολίες, αναπτυξιακές καθυστερήσεις και χαμηλότερες βαθμολογίες IQ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο