Τρίτη, 15 Απριλίου, 2025
14.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σε Ισπανική εταιρεία το πλειοψηφικό μερίδιο των Ιχθυοτροφείων Κεφαλονιάς

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΣε Ισπανική εταιρεία το πλειοψηφικό μερίδιο των Ιχθυοτροφείων Κεφαλονιάς
spot_img

Η Ισπανική εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας Grupo Profand, απέκτησε το πλειοψηφικό μερίδιο της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς (Kefalonia Fisheries), με την κίνηση αυτή να υποστηρίζει τη διεθνή ανάπτυξη και επέκτασή της. Εστιασμένη κυρίως στην παραγωγή λαβρακιού και τσιπούρας, η Κεφαλονιά περιλαμβάνει τέσσερις ιχθυοκαλλιέργειες, δύο συσκευαστήρια και ένα εκκολαπτήριο που παράγει αυγά ψαριών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισπανικού ομίλου, με τη στρατηγική αυτή εξαγορά η Grupo Profand ενισχύει τα μερίδια του στην μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια και συγκεκριμένα στις αγορές της σιπούρας και του λαβρακιού.

- Advertisement -

«Χάρη σε αυτήν την προσθήκη ενισχύουμε τη θέση μας στις οικογένειες τσιπούρας, λαβράκι και κορβίνα, έχοντας τη δυνατότητα να ελέγχουμε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας», δήλωσε ο CEO της Profand, Ενρίκε Γκαρσία, σε δελτίο τύπου.

Ο Garcia είπε ότι η Profand προσελκύθηκε από το ισχυρό επιχειρηματικό μοντέλο της Κεφαλονιάς, τις υψηλές δυνατότητες ανάπτυξής της σε παγκόσμια κλίμακα και από την εξαιρετική διοικητική ομάδα της, συμπεριλαμβανομένης της διευθύνουσας συμβούλου της, Λάρα Μπαραζή-Γερουλάνου, η οποία θα συνεχίσει να ηγείται της εταιρείας. Η κ. Μπαραζή-Γερουλάνου είναι επίσης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρωπαίων Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP).

Τα ιχθυοτροφία Κεφαλονιάς δημιουργήθηκαν το 1981 από τον Μαρίνο Γερουλάνο, πατέρα του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και στελέχους του ΚΙΝΑΛ, Παύλου Γερουλάνου ο οποίος σήμερα διατηρεί θέση στο Δ.Σ. της εταιρείας. Φέρεται να είναι η πρώτη εταιρεία η οποία δραστηριοποιήθηκε στην ιχθυοκαλλιέργειας μεσογειακών ψαριών (τσιπούρα και λαβράκι). Σήμερα διαθέτει 4 μονάδες, 2 συσκευαστήρια ενώ απασχολεί πάνω από 150 εργαζομένους.

Ο όμιλος Profand είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος βάσει πωλήσεων στον τομέα των αλιευμάτων στην Ισπανία με παρουσία σε 60 χώρες, 12 εργοστάσια και περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους, ενώ το 2020 πραγματοποίησε πωλήσεις 664 εκατ. ευρώ έναντι 471 εκατ. ευρώ το 2019.

Η εξέλιξη αυτή οδηγεί ακόμη έναν ελληνικό όμιλο ιχθυοκαλλιέργειας στον έλεγχο ξένων ομίλων, μετά την πώληση των δύο μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου, Νηρέα και Σελόντα, στο σχήμα Mubadala – Amerra Capital.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Λιναρόσπορος: Απαγορευτικός για τα παιδιά λένε επιστήμονες

Γιατί ο λιναρόσπορος που είναι τόσο ωφέλιμος, δεν πρέπει να καταναλώνεται από μωρά και μικρά παιδιά, ούτε ως πασπάλισμα σε άλλα τρόφιμα

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα