Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
19 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σε Ισπανική εταιρεία το πλειοψηφικό μερίδιο των Ιχθυοτροφείων Κεφαλονιάς

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΣε Ισπανική εταιρεία το πλειοψηφικό μερίδιο των Ιχθυοτροφείων Κεφαλονιάς
spot_img

Η Ισπανική εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας Grupo Profand, απέκτησε το πλειοψηφικό μερίδιο της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς (Kefalonia Fisheries), με την κίνηση αυτή να υποστηρίζει τη διεθνή ανάπτυξη και επέκτασή της. Εστιασμένη κυρίως στην παραγωγή λαβρακιού και τσιπούρας, η Κεφαλονιά περιλαμβάνει τέσσερις ιχθυοκαλλιέργειες, δύο συσκευαστήρια και ένα εκκολαπτήριο που παράγει αυγά ψαριών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισπανικού ομίλου, με τη στρατηγική αυτή εξαγορά η Grupo Profand ενισχύει τα μερίδια του στην μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια και συγκεκριμένα στις αγορές της σιπούρας και του λαβρακιού.

«Χάρη σε αυτήν την προσθήκη ενισχύουμε τη θέση μας στις οικογένειες τσιπούρας, λαβράκι και κορβίνα, έχοντας τη δυνατότητα να ελέγχουμε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας», δήλωσε ο CEO της Profand, Ενρίκε Γκαρσία, σε δελτίο τύπου.

Ο Garcia είπε ότι η Profand προσελκύθηκε από το ισχυρό επιχειρηματικό μοντέλο της Κεφαλονιάς, τις υψηλές δυνατότητες ανάπτυξής της σε παγκόσμια κλίμακα και από την εξαιρετική διοικητική ομάδα της, συμπεριλαμβανομένης της διευθύνουσας συμβούλου της, Λάρα Μπαραζή-Γερουλάνου, η οποία θα συνεχίσει να ηγείται της εταιρείας. Η κ. Μπαραζή-Γερουλάνου είναι επίσης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρωπαίων Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP).

Τα ιχθυοτροφία Κεφαλονιάς δημιουργήθηκαν το 1981 από τον Μαρίνο Γερουλάνο, πατέρα του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και στελέχους του ΚΙΝΑΛ, Παύλου Γερουλάνου ο οποίος σήμερα διατηρεί θέση στο Δ.Σ. της εταιρείας. Φέρεται να είναι η πρώτη εταιρεία η οποία δραστηριοποιήθηκε στην ιχθυοκαλλιέργειας μεσογειακών ψαριών (τσιπούρα και λαβράκι). Σήμερα διαθέτει 4 μονάδες, 2 συσκευαστήρια ενώ απασχολεί πάνω από 150 εργαζομένους.

Ο όμιλος Profand είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος βάσει πωλήσεων στον τομέα των αλιευμάτων στην Ισπανία με παρουσία σε 60 χώρες, 12 εργοστάσια και περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους, ενώ το 2020 πραγματοποίησε πωλήσεις 664 εκατ. ευρώ έναντι 471 εκατ. ευρώ το 2019.

Η εξέλιξη αυτή οδηγεί ακόμη έναν ελληνικό όμιλο ιχθυοκαλλιέργειας στον έλεγχο ξένων ομίλων, μετά την πώληση των δύο μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου, Νηρέα και Σελόντα, στο σχήμα Mubadala – Amerra Capital.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ηχηρή αποχώρηση Χαρουτουνιάν από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα – Ανταλλαγές πυρών με τον Λευτέρη Αυγενάκη

Επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό έστειλε ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ – Έχει λήξει η θητεία του λέει το ΥΠΑΑΤ.

Απάτη τροφίμων: Πως μας πλασάρουν Ιαπωνική τσιπούρα για… φαγκρί! Πως μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε

Το πελαγίσιο φαγκρί της μεσογείου Pargus pargus θεωρείται πολύ πιο ποιοτικό ψάρι και πιο ακριβό από την κόκκινη ιαπωνική τσιπούρα και η παραπλάνηση πάει σύννεφο!

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικό ελαιόλαδο: Η απάντηση της GAEA στο cibum

H GAEA λήγει τη συνεργασία με το ελαιοτριβείο - "Κυνήγι" για να εντοπιστεί ο αγρότης/ελαιοπαραγωγός - Μετά τη Δανία και τη Ρουμανία, το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA αποσύρεται και από Νορβηγία και Γερμανία.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα