Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
17.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τρόφιμα εναντίον covid: Ήρθε η ώρα της καινοτομίας

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΤρόφιμα εναντίον covid: Ήρθε η ώρα της καινοτομίας
spot_img

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Έχουν πλέον περάσει 27 μήνες από την αρχή της πανδημίας, και η διεθνής βιβλιογραφία είναι πλέον πλούσια σε μελέτες σχετικά με τον ιό και την διατροφή.

Κάνοντας μια έρευνα στο scopus.com με τις εξής λέξεις κλειδιά: «covid-19» και «food» και «vitamins», μπορούμε να βρούμε 808 document results, ένας αριθμός εξαιρετικά υψηλός αν σκεφτούμε το σύντομο χρονικό διάστημα (27 μήνες) από την αρχή της πανδημίας.

Υπάρχει πλέον εκτενής βιβλιογραφία σχετικά με τον ρόλο της φλεγμονής στα συμπτώματα που έχουν ασθενείς που έχουν νοσήσει από τον ιό.

Η τάση που υπάρχει είναι να ξαναδούμε τον ρόλο των βιταμινών αλλά και όλων των αντιφλεγμονοδών τροφίμων.

Είναι ένα πεδίο καινοτομίας που αξίζει της προσοχής μας. Αν μπορούμε να σχεδιάσουμε ένα νέο τρόφιμο που να είναι αποτελεσματικό κατά της φλεγμονής και του ιού, τότε έχουμε ένα σημαντικό προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού.

Η ομάδα μας, εδώ στο Λίμερικ στην Ιρλανδία, μελετά και σχεδιάζει τέτοια τρόφιμα για την βιομηχανία τροφίμων, σε περίπτωση που θέλετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας (tweeter: @yanzabet , email: ioannis.zabetakis@ul.ie ).

Βιβλιογραφία:

  1. The role of an anti-inflammatory diet in conjunction to COVID-19
  2. COVID-19: the inflammation link and the role of nutrition in potential mitigation
ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα