Οι ειδικοί σε θέματα σπατάλης τροφίμων έχουν την απάντηση
Το μαρούλι είναι βασικό συστατικό σε πολλές σαλάτες και πιάτα, αλλά συχνά μαραίνεται ή μουχλιάζει πριν προλάβουμε να το καταναλώσουμε. Με τις παρακάτω μεθόδους, μπορείτε να παρατείνετε τη φρεσκάδα του μαρουλιού σας και να μειώσετε τη σπατάλη τροφίμων.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Σκάνδαλο δολιοφθοράς σε πτηνοτροφείο: Υπάλληλος παραβίασε τις δόσεις απολυμαντικών και μόλυνε τα κοτόπουλα
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ανακαλούνται 2 εκατομμύρια δημοφιλείς χύτρες ταχύτητας – Πάνω από 100 τραυματισμοί και δεκάδες μηνύσεις
Μια οικογενειακή επιχείρηση διαχείρισης απορριμμάτων, η Wheeldon Brothers μοιράστηκε ένα απλό κόλπο αποθήκευσης που μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το μαρούλι σας φρέσκο και πράσινο για έως και ένα μήνα! «Το τύλιγμα φρεσκοαγορασμένου μαρουλιού σε αλουμινόχαρτο πριν το τοποθετήσετε στο ψυγείο μπορεί να παρατείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του — έως και 30 ημέρες. Μετά από κάθε χρήση, τυλίξτε ξανά το μαρούλι σφιχτά.»Αυτό το έξυπνο κόλπο βοηθά στη ρύθμιση της υγρασίας και της ροής του αέρα, αποτρέποντας αυτές τις ενοχλητικές καφέ κηλίδες που συχνά ταλαιπωρούν το λαχανικό.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Φριτέζα αέρα: Αυστηρή προειδοποίηση για το κόλπο καθαρισμού που κάνει θραύση στο TikTok αλλά μπορεί να προκαλέσει έκρηξη
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Τα δημοφιλή καλλυντικά, σαμπουάν και αφρόλουτρα που ανακλήθηκαν τον Απρίλιο λόγω τοξικού συστατικού
Αποθήκευση στο ψυγείο με χαρτί κουζίνας
Παρόμοιο αποτέλεσμα μπορούμε να έχουμε αν τυλίξουμε τα φύλλα με χαρτί κουζίνας. Τοποθετήστε τα φύλλα μαρουλιού ανάμεσα σε στρώσεις απορροφητικού χαρτιού και αποθηκεύστε τα τυλιγμένα φύλλα σε ένα τάπερ ή σακούλα που κλείνει καλά. Αντικαταστήστε το χαρτί κουζίνας όταν υγρανθεί για να αποτρέψετε την ανάπτυξη μούχλας.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Το κοινό τρόφιμο που λιώνει το λίπος της κοιλιάς και βοηθάει στην απώλεια βάρους σύμφωνα με ειδικό
Αναζωογόνηση μαραμένου μαρουλιού
Αν το μαρούλι έχει μαραθεί, βυθίστε το σε παγωμένο νερό για 10-15 λεπτά. Αυτό μπορεί να επαναφέρει τη φρεσκάδα του.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Σας περίσσεψαν βραστά αυγά από το Πάσχα; Ιδέες για να τα μεταμορφώσετε σε λαχταριστά πιάτα
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Μανικιούρ: 4 στα 10 μανό περιέχουν τοξικές ουσίες – Αποτελέσματα εργαστηριακού ελέγχου
Επιπλέον συμβουλές
- Μην αποθηκεύετε το μαρούλι κοντά σε φρούτα όπως μήλα ή μπανάνες, καθώς εκλύουν αιθυλένιο που επιταχύνει την αλλοίωση των λαχανικών.
- Κατά την κοπή του μαρουλιού, προτιμήστε κεραμικά μαχαίρια για να μειώσετε την οξείδωση.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Συναγερμός για το μολυσμένο εκλέρ σοκολάτας