Αντί να καταλήξουν στα σκουπίδια, τα βραστά αυγά μπορούν να γίνουν η βάση για δεκάδες νόστιμες και εύκολες συνταγές
Κάθε Πάσχα έχει μια δόση υπερβολής, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την οικογένεια και τους αγαπημένους μας και να ετοιμάσουμε πλούσια πιάτα και παραδοσιακές συνταγές που κάνουν αυτές τις μέρες ξεχωριστές. Συχνά, ωστόσο, το παρακάνουμε με τις ποσότητες… και κυρίως με τα κόκκινα αυγά… Αντί να καταλήξουν στα σκουπίδια, τα βραστά αυγά μπορούν να γίνουν η βάση για δεκάδες νόστιμες και εύκολες συνταγές που θα αξιοποιήσουν στο έπακρο το αγαπημένο πασχαλινό έδεσμα.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Το κοινό τρόφιμο που λιώνει το λίπος της κοιλιάς και βοηθάει στην απώλεια βάρους σύμφωνα με ειδικό
Τα βρασμένα αυγά δεν διατηρούνται στο ψυγείο για πάντα… Δεδομένου ότι δεν έχουν περάσει πάνω από δύο εβδομάδες κάντε κι έναν έλεγχο φρεσκάδας: Παρατηρείστε για τυχόν έντονη μυρωδιά ή αλλαγή χρώματος… Αν έχετε την παραμικρή υποψία καλύτερα να τα πετάξετε!
Tip για καλή χρήση: Μην τα αφήνετε εκτός ψυγείου για πολλές ώρες, ειδικά αν τα έχετε ήδη ξεφλουδίσει. Αφαιρέστε όσα μέρη έχουν υπολείμματα βαφής.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Προσοχή: Και στην Ελλάδα οι κονσέρβες με κομμάτια καουτσούκ
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Τα δημοφιλή καλλυντικά, σαμπουάν και αφρόλουτρα που ανακλήθηκαν τον Απρίλιο λόγω τοξικού συστατικού
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ενεργειακά ποτά: Μόλις δύο κουτιά τη μέρα μπορούν να… «τινάξουν την υγεία στον αέρα»!
Ιδέες για να τα αξιοποιήσετε και να τα μεταμορφώσετε σε λαχταριστά πιάτα:
- Αυγοσαλάτα: Ψιλοκόψτε τα αυγά και ανακατέψτε τα με γιαούρτι ή μαγιονέζα, μουστάρδα, άνηθο και λίγο χυμό λεμονιού. Ιδανική για σάντουιτς ή για να συνοδεύσει παξιμάδια και λαχανικά.
- Γεμιστά αυγά: Κόψτε τα αυγά στη μέση, αφαιρέστε τους κρόκους και ανακατέψτε τους με μουστάρδα, ξίδι και λίγο πιπέρι. Ξαναγεμίστε τα ασπράδια και πασπαλίστε με πάπρικα.
- Πασχαλινή πίτα με αυγά: Μπορείτε να τα προσθέσετε κομμένα σε φέτες μέσα σε πίτες με σπανάκι ή άλλα χόρτα, για έξτρα γεύση και πρωτεΐνη.
- Σαλάτες με πρωτεΐνη: Τα αυγά δίνουν σώμα και θρεπτική αξία σε σαλάτες με φακές, πατάτες ή μαρούλι. Δοκιμάστε τα με ντρέσινγκ βαλσάμικου και ελαιόλαδο.
- Καρμπονάρα με αυγά: Αντί για ωμό αυγό, μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένο βραστό αυγό σε πιάτα ζυμαρικών για πιο ήπια γεύση.
- Ρώσικη σαλάτα: Κλασική επιλογή για να αξιοποιήσετε τα αυγά μαζί με βραστές πατάτες, αρακά και καρότα.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Συναγερμός για το μολυσμένο εκλέρ σοκολάτας