Τρίτη, 20 Μαΐου, 2025
27.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βιβλίο για γαλακτοκομικά

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΒιβλίο για γαλακτοκομικά
spot_img

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Τρεις εξαιρετικοί συνάδελφοι ( Alan Kelly, PAtrick Fox και Tim Cogan) έγραψαν το παρακάτω βιβλίο:

From Farm to Table The Science of Milk and Dairy Products. Το βιβλίο έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Παρέχει μια εισαγωγή στην επιστήμη της χημείας και της μικροβιολογίας του γάλακτος
  • Εξηγεί τις βασικές αρχές των βασικών λειτουργιών που χρησιμοποιούνται για τη μετατροπή του γάλακτος σε γαλακτοκομικά προϊόντα (π.χ. παστερίωση και ομογενοποίηση)
  • Δείχνει τα κύρια βήματα για την παρασκευή των κύριων οικογενειών γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως το γάλα σε σκόνη, τα γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση, συμπεριλαμβανομένων του τυριού και του γιαουρτιού, του βουτύρου και του παγωτού.
  • Εξερευνά τη βάση για την παρασκευή ποικίλων περιφερειακών γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως διαφορετικές ποικιλίες τυριού, κεφίρ και κουμίς.
  • Διαθέτει εικονογράφηση με φωτογραφίες γαλακτοκομικών προϊόντων και απλά διαγράμματα διαδικασιών και εξοπλισμού επεξεργασίας γαλακτοκομικών προϊόντων

Το συστήνω ανεπιφύλακτα!

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μολυσμένα αγγούρια: Αναβιώνει ο εφιάλτης που προκάλεσε τουλάχιστον 550 τροφικές δηλητηριάσεις

Η εταιρεία που τα καλλιεργεί βρέθηκε και πέρσι στο επίκεντρο παρόμοιων επιδημιών με τους τύπους Salmonella Africana και Salmonella Braenderup

Μεταλλικό σύρμα και σε τυρί – Διανέμεται σε πέντε Ευρωπαϊκές χώρες

Θραύσματα μεταλλικού σύρματος ξένου σώματος σε τυρί από τη Δανία
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα