Του Γιάννη Ζαμπετάκη*
Τρεις εξαιρετικοί συνάδελφοι ( Alan Kelly, PAtrick Fox και Tim Cogan) έγραψαν το παρακάτω βιβλίο:
From Farm to Table The Science of Milk and Dairy Products. Το βιβλίο έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
- Παρέχει μια εισαγωγή στην επιστήμη της χημείας και της μικροβιολογίας του γάλακτος
- Εξηγεί τις βασικές αρχές των βασικών λειτουργιών που χρησιμοποιούνται για τη μετατροπή του γάλακτος σε γαλακτοκομικά προϊόντα (π.χ. παστερίωση και ομογενοποίηση)
- Δείχνει τα κύρια βήματα για την παρασκευή των κύριων οικογενειών γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως το γάλα σε σκόνη, τα γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση, συμπεριλαμβανομένων του τυριού και του γιαουρτιού, του βουτύρου και του παγωτού.
- Εξερευνά τη βάση για την παρασκευή ποικίλων περιφερειακών γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως διαφορετικές ποικιλίες τυριού, κεφίρ και κουμίς.
- Διαθέτει εικονογράφηση με φωτογραφίες γαλακτοκομικών προϊόντων και απλά διαγράμματα διαδικασιών και εξοπλισμού επεξεργασίας γαλακτοκομικών προϊόντων
Το συστήνω ανεπιφύλακτα!
Email: funfood16@gmail.com
Twitter: @yanzabet