Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
19.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι παραγωγοί μπανάνας ζητούν αύξηση στις τιμές λόγω υψηλού κόστους παραγωγής

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΟι παραγωγοί μπανάνας ζητούν αύξηση στις τιμές λόγω υψηλού κόστους παραγωγής
spot_img

Οι παραγωγοί μπανάνας από την Ευρώπη, την Κολομβία, τον Ισημερινό και τη Γουατεμάλα συζήτησαν σε συνάντησή τους στο Brussels Europe Press Club μια σειρά από προτάσεις που στοχεύουν στη διασφάλιση μιας «δίκαιης τιμής» για εκείνους, δεδομένου του υψηλότερου κόστους παραγωγής και λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο της στρατηγικής «Από το Αγρόκτημα στο πιάτο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε ανακοίνωσή τους οι παραγωγοί αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «Πρέπει να αντιστρέψουμε την τάση των τιμών που έχει διατηρηθεί από το ευρωπαϊκό σύστημα διανομής και που δεν μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε να πληρώνουμε τα μεροκάματα, αλλά ούτε να ακολουθούμε την πράσινη πολιτική ή να κινούμαστε στο πλαίσιο της στρατηγικής «Από το Αγρόκτημα στο πιάτο».

Σε δηλώσεις του ο Eric de Lucy, Πρόεδρος της Ένωση Γάλλων Παραγωγών Μπανάνας (UGPBAN) και εκπρόσωπος της Ένωσης Ευρωπαίων Παραγωγών Μπανάνας (APEB) εξέφρασε την ανησυχία όλων των παραγωγών του κλάδου για «να αποκτήσει περισσότερη αξία η παραγωγή μας».

Με άλλα λόγια, οι παραγωγοί επιθυμούν να αντιστραφεί η τάση για χαμηλές τιμές που έχει διαμορφωθεί και αναγνωρίζοντας εξωγενείς επιπτώσεις και τις προσπάθειες για βιωσιμότητα στην αλυσίδα εφοδιασμού να προκύψει μια «βιώσιμη» για τους ίδιους τιμή.

Επιπλέον, οι παραγωγοί δεσμεύονται να σχηματίσουν μια συμμαχία για τη διαχείριση των διεθνών πόρων για την καταπολέμηση του μύκητα της λεγόμενης «φουζαρίωσης» (Foct R4T) και του Black Sigatoka, οι οποίοι επηρεάζουν τις φυτείες με μπανάνες.

Πηγή: esmmagazine

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα