Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
21.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: Ο πόλεμος της ζυθοποιίας για τα εμπορικά σήματα στις ΗΠΑ

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΔιεθνή: Ο πόλεμος της ζυθοποιίας για τα εμπορικά σήματα στις ΗΠΑ
spot_img

Στα δικαστήρια οδηγήθηκαν η ζυθοποιία Stone Brewing – η μεγαλύτερη ζυθοποιία στη Νότια Καλιφόρνια και, με βάση τον όγκο πωλήσεων του 2020, η ένατη μεγαλύτερη βιοτεχνική ζυθοποιία στις Ηνωμένες Πολιτείες- και η Molson Coors -εισηγμένη στο χρηματιστήριο αμερικανο-καναδική πολυεθνική εταιρεία ποτών και ζυθοποιίας με έδρα το Σικάγο – με την πρώτη να κατηγορεί τη δεύτερη ότι παραβίασε το εμπορικό της σήμα όταν μετονόμασε την μπύρα Keystone Light Lager, δίνοντας έμφαση στη λέξη «πέτρα» στη συσκευασία.

Μάλιστα, ο δικηγόρος της χαρακτήρισε το rebrand ως «μία από τις πιο μεγάλες εταιρικές κλοπές που έχουν συμβεί ποτέ» με την εταιρεία να ζητάει αποζημίωση.

Η Stone Brewing κέρδισε στο δικαστήριο, αλλά παρά την ομόφωνη ετυμηγορία και την τεράστια αποζημίωση των 56 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 50,5 εκατομμυρίων ευρώ), είναι πολύ πιθανό η ζυθοποιία να μην είναι απόλυτα ευχαριστημένη με την τελική έκβαση της υπόθεσης.

Οι ένορκοι διαπίστωσαν ότι η Molson Coors δεν είχε προβεί σε κάποια σκόπιμη παραβίαση και έτσι, τα 56 εκατομμύρια δολάρια που όρισαν για αποζημίωση απέχουν πολύ από τα 216 εκατομμύρια δολάρια (σχεδόν 195 εκατομμύρια ευρώ) που διεκδικούσε η Stone Brewing.

Εκπρόσωπος της Molson Coors δήλωσε πως η εταιρεία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ασκήσει έφεση, ενώ ο συνιδρυτής της Stone Brewing, Greg Koch, για μια «ιστορική ημέρα για τη Stone Brewing», απευθύνοντας ένα «ευχαριστώ» σε όσους στήριξαν την εταιρεία και αφιερώνοντάς τους τη νίκη στη δικαστική αίθουσα.

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απάτη τροφίμων: Πως μας πλασάρουν Ιαπωνική τσιπούρα για… φαγκρί! Πως μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε

Το πελαγίσιο φαγκρί της μεσογείου Pargus pargus θεωρείται πολύ πιο ποιοτικό ψάρι και πιο ακριβό από την κόκκινη ιαπωνική τσιπούρα και η παραπλάνηση πάει σύννεφο!

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικό ελαιόλαδο: Η απάντηση της GAEA στο cibum

H GAEA λήγει τη συνεργασία με το ελαιοτριβείο - "Κυνήγι" για να εντοπιστεί ο αγρότης/ελαιοπαραγωγός - Μετά τη Δανία και τη Ρουμανία, το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA αποσύρεται και από Νορβηγία και Γερμανία.

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Πως σχηματίζεται η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη της καρκινογόνου ουσίας.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα