Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
18.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έως και 10 κουταλάκια ζάχαρης μέσα στα μπισκότα!

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΈως και 10 κουταλάκια ζάχαρης μέσα στα μπισκότα!
spot_img

Βιργινία Κιμπουροπούλου

Μια ομάδα εκστρατείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακάλυψε ότι ορισμένα αγαπημένα γλυκά των καταναλωτών  περιέχουν «επικίνδυνα υψηλά» επίπεδα ζάχαρης. Η βρετανική κυβέρνηση δέχεται προτροπές να βάλει πλαφόν στη ζάχαρη.

Η Action on Sugar είναι μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο QueenMary του Λονδίνου και την Obesity Health Alliance.  Ανέλυσαν την περιεκτικότητα σε ζάχαρη σε δημοφιλή γλυκά και σνακ και τα αποτελέσματα ήταν σοκαριστικά. Ένα μόνο μπισκότο της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Aldi μπορεί να περιέχει έως και 10 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη, μεγαλύτερη από την ποσότητα που βρίσκεται σε ένα κουτί Coca Cola. Η ομάδα αναφέρει παρόμοια ποσοστά περιεκτικότητας και σε άλλες δημοφιλείς μάρκες γλυκισμάτων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Action on Sugar υποστήριξε, ότι αυτά τα προϊόντα «μπορούν να παρασκευαστούν με πολύ λιγότερη ζάχαρη» και ότι δεν υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες στις συσκευασίες των τροφίμων. Κάλεσε την κυβέρνηση σε επιβολή ποσοστώσεων στη ζάχαρη. Αυτό συμβαίνει σε μια περίοδο που ήδη η βρετανική κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει ολοένα και περισσότερα μέτρα κατά της παχυσαρκίας, όπως την τηλεοπτική απαγόρευση των διαφημίσεων πρόχειρου φαγητού πριν από τις 21:00.

Για έναν ενήλικα με φυσιολογικό δείκτη μάζας σώματος, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά μόνο έξι κουταλάκια του γλυκού πρόσθετη ζάχαρη, ή 25 γραμμάρια, την ημέρα. Η κατανάλωση υπερβολικής ζάχαρης θεωρείται βασικός λόγος για τα αυξανόμενα επίπεδα παχυσαρκίας σε όλο τον κόσμο.

Πηγές: news.abplive dailymail.co.uk

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα