Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
21 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία: Πρωτεΐνη από την πιο άφθονη πηγή στον κόσμο, τα φύλλα!

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία: Πρωτεΐνη από την πιο άφθονη πηγή στον κόσμο, τα φύλλα!
spot_img

Οι εναλλακτικές πηγές πρωτεϊνών κυμαίνονται πλέον σε ένα ευρύ φάσμα, από καλλιέργειες κυττάρων έως σπόρους από φυτά όπως η βρώμη, το αμύγδαλο, η σόγια και το μπιζέλι. 

Η εταιρεία Leaft Foods ωστόσο, έχει καινοτομήσει, με την εκχύλιση της πρωτεΐνης από το πιο άφθονο υλικό από οποιοδήποτε φυτό – τα φύλλα του. Πίσω από αυτή την ανακάλυψη, η εταιρεία συγκέντρωσε μια σειρά 15 εκατομμυρίων δολαρίων από την Khosla Ventures, τον αστέρα του NBA Steven Adams, τον επενδυτή ngāi Tahu της Νέας Ζηλανδίας και τον κρατικό πάροχο υγείας ACC μέσω του Ταμείου Επιπτώσεων για την Κλιματική Αλλαγή. Η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη της Ε&Α, την ανάπτυξη και τη δημιουργία μιας παγκόσμιας αλυσίδας αξίας ξεκινώντας από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

“Στην Khosla, ασχολούμαστε ενεργά με την επένδυση σε τεχνολογίες που είναι τολμηρές και επιδραστικές”, δήλωσε η Alice Brooks της Khosla Ventures. “Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε ένας πρώιμος επενδυτής στο Leaft και συνεργαζόμαστε με την ομάδα καθώς φέρνουν μια νέα εποχή γεωργίας και μια αλλαγή στον τρόπο παραγωγής βιώσιμων τροφίμων σε κλίμακα”.

Κάθε φυτό χρησιμοποιεί “RuBisCo” (1,5-διφωσφορική ριβολόζη , καρβοξυλάση-οξυγονάση) ως μέρος της διαδικασίας φωτοσύνθεσης, καθιστώντας την την πιο άφθονη πρωτεΐνη στη γη. Η Leaft Foods επιτρέπει την εκχύλιση του RuBisCo, παραλαμβάνοντας μια πρωτεΐνη που είναι τόσο καλή όσο κάθε ζωική πρωτεΐνη με την ίδια πεπτικότητα, ενώ είναι επίσης χωρίς αλλεργιογόνα.

Ο συνιδρυτής Maury Leyland Penno δηλώνει: «Επανασχεδιάζουμε τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνουμε τρόφιμα και αυτό θα μπορούσε να είναι ένα μονοπάτι για την ταχεία απαλλαγή από τον άνθρακα, επιτρέποντας στους αγρότες να καλλιεργούν σε συνεργασία με τη φύση, δημιουργώντας μια νέα προσέγγιση στην αναγεννητική γεωργία».

Η αξιοποίηση μιας φυτικής πρωτεΐνης από φύλλα που δρα όπως η ζωική πρωτεΐνη – και έχει παρόμοιο προφίλ αμινοξέων με το βόειο κρέας – παρέχει τη δυνατότητα χρήσης λιγότερο από το 2% της τρέχουσας γεωργικής γης σε όλο τον κόσμο για τη διατροφή του πληθυσμού.

“Τα μεγαλύτερα ζώα της φύσης – ελέφαντες, βουβάλια και βοοειδή – είναι όλα φυτοφάγα ζώα που έχουν εξελιχθεί για να χωνεύουν πρωτεΐνες από φύλλα, ειδικά με τα δύο τελευταία να έχουν πολλαπλά στομάχια. Αλλά ενώ η πρωτεΐνη είναι “παγιδευμένη” μέσα σε ένα φυτικό κύτταρο, είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να τρώνε αρκετά φύλλα για μια επαρκή μερίδα πρωτεΐνης, πόσο μάλλον να αφομοιώσουν όλη αυτή τη φυτική ύλη», δήλωσε ο συνιδρυτής Δρ John Penno.

“Η τεχνολογία μας ανοίγει τον δρόμο για έναν νέο τρόπο αξιοποίησης των φυτικών πρωτεϊνών, οι ποίες είναι νόστιμες, θρεπτικές, κλιμακούμενες και προσβάσιμες για όλους. Είναι πραγματικά ριζοσπαστικό.”

Το αστέρι του NBA, Μέμφις Γκρίζλις , Νεοζηλανδός και ενεργός επενδυτής αντίκτυπου Steven Adams προσθέτει, “Ε, ομάδα, πότε θα μου παραδώσετε μια φυτική πρωτεΐνη που δεν έχει χάλια γεύση και δε μου προκαλεί αέρια;”

Σχετικά με τη Leaft Foods  

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2019 από τους John και Maury Leyland Penno, οι οποίοι ξεκίνησαν αναπτύσσοντας και δοκιμάζοντας διαφορετικές πηγές πρωτεϊνών στην κουζίνα της φάρμας τους. Η Leaft Foods έχει αποδείξει τη βιωσιμότητά της σε όλη τη γεωργική οικονομία της Νέας Ζηλανδίας που βασίζεται σε βοσκότοπους. Από την έδρα της στη Νέα Ζηλανδία, η Leaft Foods επεκτείνει τώρα την παγκόσμια ανάπτυξη προϊόντων της, ξεκινώντας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με την υποστήριξη της Khosla Ventures, του παίκτη του NBA Των Μέμφις Γκρίζλις, Στίβεν Άνταμς, καθώς και επενδυτών με έδρα τη Νέα Ζηλανδία που περιλαμβάνουν τους γηγενείς επενδυτές Ngāi Tahu και το Ταμείο Επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής της ACC.

Πηγή: prnewswire

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα