Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: Σοβαρές καταγγελίες για κακομεταχείριση εργαζομένων από την Amy’s Kitchen

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΔιεθνή: Σοβαρές καταγγελίες για κακομεταχείριση εργαζομένων από την Amy’s Kitchen
spot_img

Η Amy’s Kitchen είναι μια εταιρεία, ιδρυθείσα το 1987, η οποία προμηθεύει βιολογικά, προπαρασκευασμένα,  φαγητά, έχει ως έδρα της την Καλιφόρνια και το 2020, τα έσοδά της έφτασαν τα 600 εκατομμύρια δολάρια. Έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής με το αφήγημα ότι στα vegan προϊόντα της χρησιμοποιεί καλής ποιότητας συστατικά. Όμως πρόσφατες καταγγελίες εργαζομένων θέλουν την εταιρεία να κακομεταχειρίζεται τους εργαζόμενους με πολλούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένων ανεπαρκών διαλειμμάτων, έλλειψης πόσιμου νερού και των διευθυντών που εμποδίζουν τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν την τουαλέτα!

Ο συνιδρυτής της Amy’s Kitchen, Andy Berliner, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς σε μια ανάρτηση  στο Instagram τον Μάρτιο, όπως έγραψε το cbs news , σημειώνοντας ότι η εταιρεία παρέχει πολλούς σταθμούς νερού στο εργοστάσιο και προγραμματισμένα διαλείμματα για τουαλέτα, ενώ επιτρέπει στους εργαζόμενους να κάνουν διαλείμματα, όταν τα χρειάζονται. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί οδήγησαν ορισμένα σουπερμάρκετ να εγκαταλείψουν τη μάρκα και να αφαιρέσουν τα προϊόντα της από τα ράφια. Οι ισχυρισμοί αναφέρθηκαν λεπτομερώς σε μια καταγγελία στη Διεύθυνση Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας της Καλιφόρνια και έγινε περαιτέρω γνωστή από ένα σωματείο που συνεργάζεται με τους εργαζόμενους της Amy’s Kitchen.

Αν και στέλεχος της Amy’s Kitchen, Paul Schiefer, δήλωσε, ότι οι εγκαταστάσεις της στη Santa Rosa, που απασχολούν περίπου 500 εργαζόμενους, «πρόσφατα κατέγραψαν ρεκόρ ασφάλειας 2 φορές υψηλότερο από τον μέσο όρο της βιομηχανίας», η Διεύθυνση Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας της Καλιφόρνια ανέφερε,ότι έλαβε τρεις καταγγελίες σχετικά με κινδύνους στο χώρο εργασίας στην τοποθεσία Santa Rosa και άρχισε να επιθεωρεί τις εγκαταστάσεις στις 26 Ιανουαρίου. Επειδή οι καταγγελίες είναι εμπιστευτικές και η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, αρνήθηκε να σχολιάσει λεπτομέρειες.

Η αντίδραση που αντιμετωπίζει η Amy’s Kitchen έρχεται καθώς περισσότεροι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ πιέζουν για καλύτερη μεταχείριση, επιδόματα και αμοιβή. Ωστόσο, μπορεί να φαίνεται ασύμβατο σε κάποιους ότι μια επωνυμία γνωστή για την παραγωγή βιολογικών μπουρίτο με φασόλια και μακαρόνια και τυρί χωρίς γλουτένη – καθώς και για τις δεσμεύσεις της για χρήση συστατικών μη ΓΤΟ και  παροχή κέντρων υγείας σε εργαζόμενους θα μπορούσε να κατηγορηθεί για κακομεταχείριση τους υπαλλήλους της. 

«Δεν είναι ασυνήθιστο οι εργαζόμενοι να βιώνουν χρόνιους πόνους στην πλάτη και τραυματισμούς, χαμένα άκρα και άλλους χρόνιους τραυματισμούς ως αποτέλεσμα των επισφαλών συνθηκών εργασίας», ισχυρίζεται η καταγγελία. «Οι εργαζόμενοι στέλνονται συχνά στην κλινική της εταιρείας, μετά από σοβαρούς τραυματισμούς, αλλά εκεί τους λένε να επιστρέψουν στη δουλειά τους χωρίς αρκετό χρόνο ανάρρωσης». «Χωρίς άμεση δράση, οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να τραυματίζονται ή/και πιθανώς να σκοτώνονται», ανέφερε η καταγγελία. Η καταγγελία ισχυρίζεται, ακόμη, ότι οι εργαζόμενοι στην Amy’s Kitchen πιέζονται να εργάζονται με ταχύτητες που μπορεί να οδηγήσουν σε τραυματισμό, με τις προσδοκίες ότι οι εργαζόμενοι στη σειρά burrito ρίχνουν 10 έως 12 burritos ανά λεπτό. Γενικότερα, οι γρήγορες ταχύτητες στο κομμάτι της παραγωγής δεν επέτρεπαν στους εργαζόμενους ούτε διαλείμματα ούτε αντικατάσταση πόστων.

Ο Berliner, συνιδρυτής της εταιρείας, είπε ότι συναντήθηκε με εργαζομένους στο εργοστάσιο για να διερευνήσει τους ισχυρισμούς. «Έχω πει σε όλους τους υπαλλήλους, ότι ο συνδικαλισμός είναι επιλογή τους — είτε ασκείται είτε όχι», έγραψε στην ανάρτηση στο Instagram. «Και ήταν ξεκάθαρο, ότι οι εργαζόμενοί μας δεν ζητούν μποϊκοτάζ και στην πραγματικότητα είναι λυπημένοι και φοβισμένοι από αυτή την αρνητική εκστρατεία που ηγείται ενός σωματείου».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου;

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο