Τα αμπελόφυλλα έχουν ήδη αποδειχθεί εξαιρετική πηγή βιοδραστικών μορίων, κυρίως φαινολικών ενώσεων και έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες
Του Γιάννη Ζαμπετάκη*
Ένα πρόσφατο άρθρο στην επιστημονική επιθεώρηση Foods είχε θέμα την διατροφική αξία των αμπελόφυλλων. Οι συγγραφείς του άρθρου μελέτησαν τα επίπεδα ιχνοστοιχείων και λιπαρών οξέων καθώς και τα επίπεδα διάφορων χρωστικών ενώσεων.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό άρθρο για όσους από εμάς χρησιμοποιούμε αμπελόφυλλα. Διαπιστώνεται για άλλη μια φορά η αξία της μεσογειακής διατροφής αλλά συνάμα μπορούμε να δούμε αυτά τα δεδομένα υπό το πρίσμα της δημιουργίας νέων ισχυρισμών υγείας. Ένα άρθρο που μας θυμίζει ότι οι υπεύθυνοι R+D χρήσιμο είναι να μελετούν την τρέχουσα βιβλιογραφία.