Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, 2024
12.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βέλγιο: 62 οι λοιμώξεις από Salmonella που συνδέονται με τα Kinder της Ferrero

ΑρχικήΝέαΒέλγιο: 62 οι λοιμώξεις από Salmonella που συνδέονται με τα Kinder της Ferrero
spot_img

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Ασφάλεια της Τροφικής Αλυσίδας του Βελγίου (AFSCA), με ανακοίνωσή της, ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της διερεύνησης των πιθανών σαλμονελλώσεων που συνδέονται με τα προϊόντα Kinder της Ferrero.

Δεδομένου ότι έχουν αναφερθεί αρκετές περιπτώσεις σαλμονέλλωσης στην Ευρώπη, ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Τροφικής Αλυσίδας (AFSCA), το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς για τη Salmonella Sciensano και οι Agence Soins et Santé, Aviq και GGC Brussels, διερευνούν πιθανές σαλμονελλώσεις που συνδέονται με το Βέλγιο.

Αυτή η έρευνα δείχνει ότι 62 κρούσματα συνδέονται με αυτή την επιδημία σαλμονέλας, ενώ δεν αναμένεται σημαντική αύξηση του αριθμού των λοιμώξεων.

Τον περασμένο μήνα, τον Απρίλιο, δημιουργήθηκε μια σύνδεση μεταξύ των καταναλωτών που αρρώστησαν μετά την κατανάλωση διαφόρων προϊόντων σοκολάτας Kinder και του εργοστασίου Ferrero στην πόλη Arlon του Βελγίου. Μέσω εκτεταμένων γενετικών αναλύσεων δειγμάτων κοπράνων από την Sciensano και διερευνητικών συνεντεύξεων των ασθενών, επιβεβαιώθηκε ότι 62 κρούσματα σαλμονέλλωσης στο Βέλγιο συνδέονταν με την επιδημία σαλμονέλας.

Το ECDC (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων) υποβάλλει εκθέσεις σχετικά με τα στοιχεία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σαλμονέλλωσης στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο που συνδέονται με το εργοστάσιο Ferrero στο Arlon. Τα αριθμητικά στοιχεία για το Βέλγιο θα τους διαβιβαστούν, ώστε να μπορέσουν να επικαιροποιηθούν.

Η εισαγγελική αρχή της επαρχίας του Λουξεμβούργου ξεκίνησε επίσης έρευνα και μόνο η εισαγγελία θα επικοινωνήσει σχετικά με αυτή. Η AFSCA θα συνεχίσει φυσικά να ενημερώνει τους καταναλωτές.

Επανεκκίνηση του εργοστασίου στην Arlon

Η AFSCA αποφάσισε τον Απρίλιο να αποσύρει την άδεια του εργοστασίου Arlon και να ανακαλέσει από τους καταναλωτές όλα τα προϊόντα της σειράς Kinder που κατασκευάζονται εκεί. Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, η Ferrero υπέβαλε επίσημα στην Υπηρεσία νέα αίτηση για έγκριση του χώρου. Εάν τα συμπεράσματα της αξιολόγησης της AFSCA θα είναι ευνοϊκά, θα χορηγηθεί προσωρινή άδεια. Θα αξιολογηθεί μετά από 3 μήνες. Η Ferrero καταβάλλει επί του παρόντος κάθε δυνατή προσπάθεια για την επανέναρξη των δραστηριοτήτων της το συντομότερο δυνατόν. Η συνεργασία σε αυτό το θέμα έχει πάει καλά μέχρι στιγμής.

Ο David Clarinval, Ομοσπονδιακός Υπουργός Γεωργίας, δήλωσε σχετικά: «Είμαι ικανοποιημένος με την τρέχουσα καλή συνεργασία μεταξύ της AFSCA και της Ferrero στην Arlon. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την επανέναρξη της παραγωγής το συντομότερο δυνατόν, μέσω προσωρινής έγκρισης και με πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια των καταναλωτών. Η απόφαση που έλαβε η Υπηρεσία τον Απρίλιο για την ανάκληση της άδειας της μονάδας δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία. Ο αντίκτυπος ήταν τεράστιος, ειδικά για τους πολλούς υπαλλήλους της εταιρείας. Εργαζόμαστε για μια γρήγορη επαναλειτουργία, η οποία θα είναι πολύ θετικά νέα για την εταιρεία, τους εργαζόμενους και τους λάτρεις των γλυκών! »

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

LIDL: Ελληνίδα μητέρα κινείται νομικά κατά του σουπερμάρκετ για τα επικίνδυνα γλυκά

Όλα τα επηρεαζόμενα προϊόντα έχουν αφαιρεθεί από το κατάστημα και προτρέπουμε όλους τους πελάτες που αγόρασαν το προϊόν να μην το καταναλώσουν, είπε η εταιρεία αλλά με καθυστέρηση

Σουπερμάρκετ: Ράφια γεμάτα με υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με χρωστικές, γαλακτωματοποιητές, τεχνητές γεύσεις και πρόσθετα – Μελέτη

Στα σουπερμάρκετ τα περισσότερα τρόφιμα με πρόσθετα - Περισσότερες από τις μισές θερμίδες που καταναλώνονται στο σπίτι, προέρχονται από υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο