Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
24.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πάρος, Μύκονος, Τήνος και Σαντορίνη ιδανικοί προορισμοί για οινοτουρισμό, σύμφωνα με βρετανικό περιοδικό

ΑρχικήΝέαΠάρος, Μύκονος, Τήνος και Σαντορίνη ιδανικοί προορισμοί για οινοτουρισμό, σύμφωνα με βρετανικό περιοδικό
spot_img

Το βρετανικό περιοδικό Wallpaper κάνει λόγο για “αναγέννηση” μεταξύ των Ελλήνων οινοποιών

Η Τήνος, η Μύκονος, η Πάρος και η Σαντορίνη παρουσιάζονται ως ιδανικοί προορισμοί για οινοτουρισμό, σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό Wallpaper.

   Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Ελλάδα, μέσω αυτών των νησιών αναδεικνύεται για τις εφετινές διακοπές ως προορισμός με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον τομέα της οινογνωσίας.

Ανάμεσα στις πολλές γαστρονομικές νίκες της Ελλάδας – ελαιόλαδο, φέτα, φιλό, γιαούρτι – σπάνια γίνεται λόγος για κρασί γράφει το βρετανικό περιοδικό. Ωστόσο, μια αναγέννηση συμβαίνει μεταξύ των Ελλήνων οινοποιών, πολλοί από τους οποίους χρησιμοποιούν σύγχρονες μεθόδους και τεχνολογίες οινοποίησης για να μετατρέψουν τις 300 γηγενείς ποικιλίες σταφυλιού της χώρας σε μια μοναδική γκάμα κρασιών. 

Σε μια προσπάθεια να προωθήσει τους ανερχόμενους αμπελώνες της Ελλάδας, ο σεφ με έδρα το Λονδίνο και ιδρυτής του εστιατορίου Hide, Ollie Dabbous, συνεργάστηκε με το τουριστικό συμβούλιο της χώρας για να δημιουργήσει μια σειρά από μονοπάτια κρασιού. Απλωμένα σε τέσσερα νησιά – Τήνο, Μύκονο, Πάρο και Σαντορίνη – τα μονοπάτια εξερευνούν τις μοναδικές αμπελοκαλλιέργειες κάθε περιοχής και προσφέρουν έναν νέο τρόπο εξερεύνησης των ελληνικών νησιών.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στο οινοποιείο Τ-οίνος στην Τήνο, στο Mykonos Vioma Organic Farm & Vineyard της Μυκόνου στο οινοποιείο τέταρτης γενιάς Μωραΐτης στην Πάρο ενώ για τη Σαντορίνη λέει πως ενώ υπάρχει ποικιλία αμπελώνων που αξίζει να επισκεφτείτε, το Οινοποιείο Γαβαλά θεωρείται ένα από τα καλύτερα. Ο αμπελώνας παράγει κρασί για περισσότερα από 300 χρόνια και είναι το μοναδικό οινοποιείο στη Σαντορίνη που οινοποιεί τις γηγενείς σπάνιες ποικιλίες του σταφυλιού Κατσάνο και Βουδωματάτου. 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα