Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πάρος, Μύκονος, Τήνος και Σαντορίνη ιδανικοί προορισμοί για οινοτουρισμό, σύμφωνα με βρετανικό περιοδικό

ΑρχικήΝέαΠάρος, Μύκονος, Τήνος και Σαντορίνη ιδανικοί προορισμοί για οινοτουρισμό, σύμφωνα με βρετανικό περιοδικό
spot_img

Το βρετανικό περιοδικό Wallpaper κάνει λόγο για “αναγέννηση” μεταξύ των Ελλήνων οινοποιών

Η Τήνος, η Μύκονος, η Πάρος και η Σαντορίνη παρουσιάζονται ως ιδανικοί προορισμοί για οινοτουρισμό, σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό Wallpaper.

   Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Ελλάδα, μέσω αυτών των νησιών αναδεικνύεται για τις εφετινές διακοπές ως προορισμός με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον τομέα της οινογνωσίας.

Ανάμεσα στις πολλές γαστρονομικές νίκες της Ελλάδας – ελαιόλαδο, φέτα, φιλό, γιαούρτι – σπάνια γίνεται λόγος για κρασί γράφει το βρετανικό περιοδικό. Ωστόσο, μια αναγέννηση συμβαίνει μεταξύ των Ελλήνων οινοποιών, πολλοί από τους οποίους χρησιμοποιούν σύγχρονες μεθόδους και τεχνολογίες οινοποίησης για να μετατρέψουν τις 300 γηγενείς ποικιλίες σταφυλιού της χώρας σε μια μοναδική γκάμα κρασιών. 

Σε μια προσπάθεια να προωθήσει τους ανερχόμενους αμπελώνες της Ελλάδας, ο σεφ με έδρα το Λονδίνο και ιδρυτής του εστιατορίου Hide, Ollie Dabbous, συνεργάστηκε με το τουριστικό συμβούλιο της χώρας για να δημιουργήσει μια σειρά από μονοπάτια κρασιού. Απλωμένα σε τέσσερα νησιά – Τήνο, Μύκονο, Πάρο και Σαντορίνη – τα μονοπάτια εξερευνούν τις μοναδικές αμπελοκαλλιέργειες κάθε περιοχής και προσφέρουν έναν νέο τρόπο εξερεύνησης των ελληνικών νησιών.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στο οινοποιείο Τ-οίνος στην Τήνο, στο Mykonos Vioma Organic Farm & Vineyard της Μυκόνου στο οινοποιείο τέταρτης γενιάς Μωραΐτης στην Πάρο ενώ για τη Σαντορίνη λέει πως ενώ υπάρχει ποικιλία αμπελώνων που αξίζει να επισκεφτείτε, το Οινοποιείο Γαβαλά θεωρείται ένα από τα καλύτερα. Ο αμπελώνας παράγει κρασί για περισσότερα από 300 χρόνια και είναι το μοναδικό οινοποιείο στη Σαντορίνη που οινοποιεί τις γηγενείς σπάνιες ποικιλίες του σταφυλιού Κατσάνο και Βουδωματάτου. 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα