Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
21.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

FDA: Κρούσματα ηπατίτιδας Α από βιολογικές φράουλες!

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνFDA: Κρούσματα ηπατίτιδας Α από βιολογικές φράουλες!
spot_img

17 ασθενείς εκ των οποίων οι 12 χρειάστηκε να νοσηλευθούν, από την νέα εστία Ηπατίτιδας Α που συνδέθηκε με φράουλες.

Ο FDA, μαζί με το CDC, τον Οργανισμό Δημόσιας Υγείας του Καναδά και τον Καναδικό Οργανισμό Επιθεώρησης Τροφίμων, διερευνούν μια πολυκρατική εστία λοιμώξεων ηπατίτιδας Α στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά που ενδεχομένως συνδέονται με φρέσκες βιολογικές φράουλες που φέρουν την επωνυμία FreshKampo και HEB, και διατέθηκαν στην αγορά μεταξύ 5 Μαρτίου 2022 και 25 Απριλίου 2022.

Επί του παρόντος, τα δυνητικά επηρεαζόμενα προϊόντα έχουν ξεπεράσει τη διάρκεια ζωής τους. Οι άνθρωποι που αγόρασαν τις συγκεκριμένες φρέσκες φράουλες στο προαναφερθέν διάστημα και στη συνέχεια τις κατέψυξαν για μεταγενέστερη κατανάλωση, δε θα πρέπει να τις φάνε. Τα προϊόντα αυτά πωλήθηκαν στους ακόλουθους λιανοπωλητές, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, των Aldi, HEB, Kroger, Walmart και Trader Joe’s.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα και τα δεδομένα ιχνηλάτησης δείχνουν ότι οι συγκεκριμένες φρέσκες βιολογικές φράουλες αποτελούν την πιθανή αιτία ασθένειας σε αυτή την εστία. Οι ημερομηνίες έναρξης της ασθένειας κυμαίνονται από 28 Μαρτίου έως 30 Απριλίου 2022.

Δεδομένου ότι η έρευνα αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη, ενδέχεται να συμπεριληφθούν πρόσθετα προϊόντα.

Σύσταση από τον FDA

Οι καταναλωτές, τα εστιατόρια και οι έμποροι λιανικής πώλησης δεν θα πρέπει να πωλούν, να σερβίρουν ή να τρώνε φρέσκες βιολογικές φράουλες που φέρουν την επωνυμία FreshKampo ή HEB εάν αγοράστηκαν μεταξύ 5 Μαρτίου 2022 και 25 Απριλίου 2022.

Επίσης όσοι αγόρασαν τις φρέσκες φράουλες και στη συνέχεια τις κατέψυξαν για μεταγενέστερη κατανάλωση, δεν πρέπει να τις καταναλώσουν, αλλά να τις απορρίψουν.

Ο FDA αναφέρει επίσης πως όσοι κατανάλωσαν τα συγκεκριμένα προϊόντα την αναφερόμενη περίοδο και δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της ηπατίτιδας Α, θα πρέπει να συμβουλευτούν αμέσως έναν επαγγελματία υγείας για να καθορίσουν εάν απαιτείται προφύλαξη μετά την έκθεση (PEP). Το PEP συνιστάται για ανεμβολίαστα άτομα που έχουν εκτεθεί σε ιό ηπατίτιδας Α τις τελευταίες δύο εβδομάδες, επειδή ο εμβολιασμός μπορεί να αποτρέψει μια λοίμωξη από ηπατίτιδα Α εάν χορηγηθεί εντός 14 ημερών από την έκθεση. Όσοι έχουν ενδείξεις προηγούμενου εμβολιασμού ηπατίτιδας Α ή προηγούμενης λοίμωξης από ηπατίτιδα Α δεν χρειάζονται PEP.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα απώλειας βάρους: Μια επικίνδυνη σχέση

Πως βιομηχανία υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων "βοηθά" τη βιομηχανία φαρμάκων απώλειας βάρους.

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.

Νέα απειλή για την ασφάλεια τροφίμων αποκαλύφθηκε από τον FΑΟ

Οι τρεις κορυφαίοι ένοχοι πίσω από ιογενείς τροφιμογενείς ασθένειες σύμφωνα με τον FAO.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα