Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
11.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γ. Γεωργαντάς στο Cibum: “Η μόνη προτεραιότητα που δεν μπορεί να αλλάξει είναι αυτή της ασφάλειας τροφίμων”

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΓ. Γεωργαντάς στο Cibum: "Η μόνη προτεραιότητα που δεν μπορεί να αλλάξει είναι αυτή της ασφάλειας τροφίμων"
spot_img

Άρθρο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Γεωργαντά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων

Ο εφετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ασφάλεια των Τροφίμων, έρχεται σε μια δύσκολη συγκυρία όχι μόνο για τον τόπο μας και την Ευρώπη αλλά για ολόκληρη υφήλιο.

Τα αποτελέσματα της ενεργειακής κρίσης, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η κλιματική κρίση, έχουν δημιουργήσει συνθήκες γεωστρατηγικής αβεβαιότητας που επηρεάζουν δυσμενώς την παγκόσμια οικονομία και, φυσικά, και την αγροτική οικονομία.

 Μέσα σε αυτό το νέο παγκόσμιο σκηνικό και με τον κίνδυνο της επισιτιστικής κρίσης υπαρκτό, κινούμεθα πλέον, επαναπροσδιορίζοντας τις προτεραιότητές μας σε ό,τι αφορά στην παραγωγή. Μια προτεραιότητα, όμως, δεν μπορεί να αλλάξει. Αυτής της ασφάλειας και της ποιότητας των τροφίμων

Επιλογή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι η παραγωγή  υγιεινότερων και ποιοτικότερων  τροφίμων, καθώς η υγεία μας εξαρτάται από την ποιότητα της διατροφής μας.

Η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση , με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, έχει θέσει στο επίκεντρο της πολιτικής της την στρατηγική «Από το αγρόκτημα στο πιάτο», στοχεύοντας σε ένα δίκαιο, υγιές και φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα παραγωγής τροφίμων, λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι η ασφάλεια των τροφίμων ξεκινά από τις ζωοτροφές, την προστασία ζώων και φυτών, την παραγωγή προϊόντων και φθάνει στη μεταποίηση, στην αποθήκευση, στην εμπορία και στην κατανάλωση.

Το ΥπΑΑΤ συνεπές στην πολιτική του για ασφάλεια στα τρόφιμα, ενισχύσει τους μηχανισμούς ελέγχους για την προστασία των καταναλωτών, θέτοντας ξεκάθαρους, αυστηρούς αλλά δίκαιους κανόνες. Στο έργο αυτό σημαντική είναι η συμβολή πρωτίστως του ΕΦΕΤ, του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και άλλων φορέων του ΥπΑΑΤ, με τη χρησιμοποίηση δυνατοτήτων που δίνει η σύγχρονη τεχνολογία.

Επιδίωξή μας μέσα από αυτήν την επιλογή, είναι η παραγωγή ακόμα καλύτερων τροφίμων, που θα είναι σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες παραγωγής και ασφάλειας, τα οποία λόγω της προστιθέμενης αξίας τους και της εξαιρετικής γεύσης που έχουν θα μπορούν να στέκονται ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές. Τελικός μας στόχος είναι η ταύτιση των μοναδικών ελληνικών αγροτικών προϊόντων με την ποιότητα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο