Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
20.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

O ΠΟΥ για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνO ΠΟΥ για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων
spot_img

Η εκδήλωση του ΠΟΥ – «Ασφαλέστερα Τρόφιμα, Καλύτερη Υγεία»

Προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφάλειας των Τροφίμων, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα πραγματοποιήσει δύο συζητήσεις με θέμα «Ασφαλέστερα Τρόφιμα, Καλύτερη Υγεία». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουνίου 2022.

Σήμερα στις 7 Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάσισε, λοιπόν, να την τιμήσει με δύο συζητήσεις με θέμα «Ασφαλέστερα Τρόφιμα, Καλύτερη Υγεία». Σύμφωνα με το Food Safety, η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί από εκπροσώπους της ΠΟΥ, του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) και της Επιτροπής Codex Alimentarius . Το πρώτο μισό της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει μια συντονισμένη συζήτηση σε πάνελ και συνεδρία ερωτήσεων και απαντήσεων σχετικά με την ανάγκη μετασχηματισμού των συστημάτων τροφίμων για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων για την υγεία. 

Το δεύτερο μισό της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει, επίσης, συζήτηση σε πάνελ με συντονιστή και συνεδρία ερωτήσεων και απαντήσεων. Το πάνελ θα διερευνήσει πώς διαφορετικοί παράγοντες σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων διασφαλίζουν τη βιώσιμη παραγωγή και κατανάλωση ασφαλών τροφίμων σε διαφορετικά περιβάλλοντα για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων για την υγεία. Το πάνελ αποτελείται από ρυθμιστικούς υπαλλήλους για την ασφάλεια των τροφίμων, εκπροσώπους μη κερδοσκοπικών οργανισμών και ακαδημαϊκούς από τις χώρες  Χιλή, Γκάνα, Σιγκαπούρη και  Ινδία. 

Από το 2019 και κάθε χρόνο στις 7 Ιουνίου τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων. Η μέρα έχει σκοπό να επιστήσει την προσοχή στη σημασία της ασφάλειας στα τρόφιμα, αλλά και δράσεις για την αποτροπή, την ανίχνευση και την διαχείριση των διατροφικών κινδύνων με σκοπό να ενισχυθεί η διαθεσιμότητα ασφαλούς και υγιεινού φαγητού για όλους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα