Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
14.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Lalcult Protect: Πατενταρισμένη λύση για τον έλεγχο της λιστέριας στο τυρί

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνLalcult Protect: Πατενταρισμένη λύση για τον έλεγχο της λιστέριας στο τυρί
spot_img

Βιοπροστατευτική καλλιέργεια που αποτελείται από ένα αποκλειστικό στέλεχος Carnobacterium maltaromaticum κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από το Πανεπιστήμιο της Λωρραίνης

Η μόλυνση των τυριών από τη Listeria monocytogenes αντιπροσωπεύει μια σημαντική ανησυχία για τη βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων, καθώς μπορεί να προκαλέσει τεράστιες επιπτώσεις από τις απώλειες της παραγωγής έως την τροφική δηλητηρίαση των καταναλωτών.

Η Listeria monocytogenes είναι ένα ψυχροανεκτικό και αλογονοανεκτικό βακτήριο. Ως εκ τούτου, μπορεί να αναπτυχθεί σε χαμηλές θερμοκρασίες και έχει την ικανότητα να παραμένει σε χώρους και εξοπλισμό επεξεργασίας τροφίμων.

Τα τυριά που παρασκευάζονται με μη παστεριωμένο ή νωπό γάλα εκτιμάται ότι έχουν 50 έως 160 φορές περισσότερες πιθανότητες να προκαλέσουν μόλυνση από Listeria σε σύγκριση με εκείνα που παρασκευάζονται με παστεριωμένο γάλα. Επιπλέον αν και η παστερίωση του γάλακτος σκοτώνει τη Listeria monocytogenes, ακόμα και τα προϊόντα που παράγονται από παστεριωμένο γάλα μπορούν να μολυνθούν από διασταυρούμενη μόλυνση κατά τη διαδικασία επεξεργασίας και παραγωγής.

Για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για μια φυσική και ασφαλή λύση στη μόλυνση του τυριού, η Lallemand Specialty Cultures (LSC) προσφέρει τώρα το Lalcult Protect LC1, μια βιοπροστατευτική καλλιέργεια που αποτελείται από ένα αποκλειστικό στέλεχος Carnobacterium maltaromaticum κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από το Πανεπιστήμιο της Λωρραίνης.

Δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στο Γαλλικό Εθνικό Ινστιτούτο Ερευνών για τη Γεωργία, τα Τρόφιμα και το Περιβάλλον (INRAE) επιβεβαίωσαν τη βιοπροστατευτική επίδραση του Lalcult Protect LC1 μέσω του σημαντικού περιορισμού της ανάπτυξης της συγκέντρωσης Listeria monocytogenes σε διαφορετικές τεχνολογίες τυριού.

Το Lalcult Protect LC1 είναι μια βιοπροστατευτική λύση, η οποία μέσω της δραστηριότητάς της και της ευκολίας χρήσης της έχει μεγάλη γκάμα εφαρμογών (όλες οι τεχνολογίες τυριών και τα φυτικά ανάλογα). Με τα βασικά του χαρακτηριστικά, το Lalcult Protect LC1 θα είναι ένα συμπληρωματικό εργαλείο για τους παραγωγούς τυριού στον έλεγχο της μόλυνσης από Listeria monocytogenes.

Πηγή: foodanddrinktechnology

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο