Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
21 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Παράδειγμα προς αποφυγή: Φρικιαστικές πρακτικές υγιεινής σε Βρετανικό εστιατόριο

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠαράδειγμα προς αποφυγή: Φρικιαστικές πρακτικές υγιεινής σε Βρετανικό εστιατόριο
spot_img

Εστιατόριο σε δήμο της Μεγάλης Βρετανίας λαμβάνει τη χειρότερη δυνατή αξιολόγηση, εξαιτίας πληθώρας παραβάσεων σε κανόνες υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων

Ένα κατάστημα  στο Μπάνστεντ της Μεγάλης Βρετανίας έλαβε τη χαμηλότερη δυνατή βαθμολογία υγιεινής τροφίμων, αναφέρει η Surrey Live. Πρόκειται για το κατάστημα Kings Kebab, το οποίο έλαβε σε αξιολόγηση των επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων του δήμου Ρέϊγκειτ και Μπάνστεντ βαθμολογία 0 στα 5 για την υγιεινή των τροφίμων, καθώς και σύσταση για την επείγουσα βελτίωση στην καθαριότητα και την ασφάλεια των τροφίμων του καταστήματος. Οι επιθεωρητές απείλησαν με πρόστιμο αν δεν διορθώνονταν όλα όσα ανέφεραν στην έκθεση και έτσι το κατάστημα αποφάσισε να κλείσει οικειοθελώς.

Tι εντόπισαν οι επιθεωρητές

Σύμφωνα με την έκθεση, οι επιθεωρητές διαπίστωσαν, ότι το ωμό κρέας παρασκευαζόταν στις ίδιες επιφάνειες με τα λαχανικά, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε μια πληθώρα μολύνσεων, όπως για παράδειγμα salmonella. «Βρέθηκε ωμό κοτόπουλο και αρνί να παρασκευάζονται στην ίδια επιφάνεια εργασίας με το έτοιμο για κατανάλωση λάχανο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διασταυρούμενη μόλυνση βακτηρίων και να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση” ανέφεραν οι επιθεωρητές.

Λάθη εντοπίστηκαν και στην αποθήκευση των τροφίμων, με ακατέργαστα κρέατα να βρίσκονται δίπλα στα έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα ή σε ακατάλληλα μέρη. Για παράδειγμα, αναφέρεται χαρακτηριστικά πως βρήκαν τσίλι αποθηκευμένο κάτω από τους νεροχύτες και δίπλα σε χημικά.  Παράλληλα, εντόπισαν ανεπαρκείς σημάνσεις για αλλεργιογόνα στα τρόφιμα, αλλά και την απουσία γνώσεων του προσωπικού για αυτά ή τις απαραίτητες συνθήκες για την υγιεινή των τροφίμων. Τέλος, έγιναν αρνητικά σχόλια και για την καθαριότητα του χώρου.

Τι αναφέρει το προσωπικό

 Αφού το takeaway κατάστημα κεμπάπ έμεινε για δύο εβδομάδες κλειστό προκειμένου να συμμορφωθεί στις προτεινόμενες βελτιώσεις, άνοιξε ξανά για το κοινό, αφού οι υπεύθυνοι περιβαλλοντικής υγείας στο συμβούλιο ενέκριναν πως ήταν πλέον εντάξει. Υπάλληλος του εστιατορίου εξέφρασε τη λύπη της για το κλείσιμο της επιχείρησης, αλλά δήλωσε πως πλέον βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα να υποδεχτούν τον κόσμο, αναφέρει η Surrey Live. Επικοινώνησε, επίσης, την πρόθεση του καταστήματος να προσφέρει την καλύτερη δυνατή ποιότητα τροφίμων, αλλά και εξυπηρέτηση.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα